Historisk arkiv

Satser på dialog med LOs' tillitsmenn

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Arbeids- og administrasjonsdepartementet

Satser på dialog med LOs' tillitsmenn

- Jeg takker for at jeg fikk komme hit. På tross av uenighet om mange saker så ønsker jeg tett dialog med dere som jobber på gulvet ute i bedriftene. Det sa statsråd Morten A. Meyer under LOs Arbeidsmiljøverksted på Sørmarka.

Rundt 100 tillitsvalgte fra bedrifter med adresse hele Norge, er i en uke samlet på LOs kurssenter. Temaet er Bærekraftig arbeidsliv.

Arbeids- og administrasjonsministeren var invitert til å snakke om "Myndighetenes rolle for et bærekraftig arbeidsliv". Meyer startet med å åpne "Haikjeften", grafen som viser spriket mellom utgifter til pensjon og inntekter fra oljen!

- Denne understreker utfordringene. Denne og mye, mye mer som det faktum at vi har 623.000 mennesker utenfor arbeidslivet og det faktum at vi blir færre og færre til å fø på våre gamle.

Statsrådens innlegg engasjerte kursdeltagerne. Han fikk også kraftig på pukkelen fra verftsindusteriens gutter fra Aker-Verdal. De hadde bla lite til overs for regjeringens industripolitikk ikke minst deres politikk knyttet til hvem som skal dekke industriens behov for å benytte permitteringer. Fokus ble også satt diskusjonen rundt midlertidige ansettelser, men dette er spørsmål som tas i utredningen og høringsrundene rundt Arbeidslivslovutvalgets innstilling,:

- Derfor kan jeg ikke si noe om dette nå, beklaget Meyer som så ga LO-tillitsvalgte sin begrunnelse for å drive politikk: - Vi vil alltids klare oss, men min 14 årige datter skal vite at det er for henne jeg driver med dette. Jeg vil kunne se henne og mine barnebarn inn i øynene og vite at jeg har gjort mitt bla for at vi skaper et samfunn som gir rom for mye nyskaping av arbeidsplasser. Vi har ikke noe valg. Modernisering er ingen trussel, men nødvendig for å skape et bærekraftig arbeidsliv og et bærekraftig samfunn, avsluttet Meyer.

Statsråden er sammen med Kjell-Inge Røkke et av de hete navnene under kursuken. I tillegg kommer en rekke fagforeningsledere og forskere.

Statsrådens presentasjon (Powerpoint)