Historisk arkiv

- Regjeringen gir Bergen større ansvar!

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Kommunal- og regionaldepartementet

Pressemelding

Nr.: 53/2003
Dato: 09.05.2003

- Regjeringen gir Bergen større ansvar!

Bergen får overta ansvaret for fylkeskommunens kulturminnevern gjennom forsøk. Dette går frem av Regjeringens storbymelding som legges frem i dag. I Stortingsmeldingen får storbyene ansvar for flere oppgaver som i dag er statlige eller fylkeskommunale for en forsøksperiode på fire år fra 1. januar 2004.

Bergen kan også få overført oppgaver fra Riksantikvaren etter nærmere bestemte kriterier. Det tas sikte på videre dialog mellom Bergen kommune, Miljøverndepartementet og Kommunal- og regionaldepartementet om dette.

- Kulturminner og kulturmiljø er en viktig ressurs i fremtidens byutvikling. For å få utnyttet disse mulighetene er det avgjørende at byene får økt tillit og ansvar for bruk og vern av kulturminnene, sier kommunal- og regionalminister Erna Solberg. - Vi ser at det er flere byer som har søkt om forsøk innen kulturminne, noe som viser at det er et ønske fra byene om oppgaver innen dette feltet. Regjeringen imøtekommer storbyenes ønsker.

- Gjennom dette og tilsvarende forsøk i de andre storbyene følger Regjeringen opp en overordnet politikk som innebærer at flere oppgaver skal løses og beslutninger fattes nærmest mulig innbyggerne. Dette styrker lokaldemokratiet og innbyggernes mulighet til å påvirke innholdet i tjenestene, avslutter Solberg.

 Her finner du storbymeldingen.