Historisk arkiv

De nye borettslovene i kraft 15. august

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Kommunal- og regionaldepartementet

Pressemelding 17.06.2005

Regjeringen har i dag bestemt at den nye boligbyggelagsloven og hovedtyngden av den nye borettslagsloven skal tre i kraft 15. august 2005. (17.06.2005)

Pressemelding

Nr.: 128/2005
Dato: 17.06.2005

De nye borettslovene i kraft 15. august

Regjeringen har i dag bestemt at den nye boligbyggelagsloven og hovedtyngden av den nye borettslagsloven skal tre i kraft 15. august 2005.

Det er først og fremst iverksettingen av de nye reglene om registrering av kjøp og pantsetting av borettslagsboliger som utsettes. I stedet er det vedtatt midlertidige overgangsregler om hvordan man får rettsvern for slike rettigheter. Dette skal stort sett gjøres på samme måte som i dag, det vil si ved overlevering av dokumenter og melding til borettslaget.

De nye reglene som skal sikre borettslaget mot tap, dersom en andelseier ikke betaler sin del av fellesutgiftene (legalpanteretten), vil heller ikke tre i kraft nå. I stedet vil tidligere etablerte sikringsordninger gjelde. Også andre regler utsettes, først og fremt de som har sammenheng med rettsregisterordningen.

Bakgrunnen for delt iverksetting av den nye borettslagsloven er at Stortinget har bestemt at grunnboken skal bli et rettsregister også for borettslagsboliger. Grunnboken fungerer nå som rettsregister for andre selveierboliger.

- Målet er at grunnboken skal fungere som rettsregister for borettslagsboliger fra 1. juli 2006, og at resten av den nye borettslagsloven da kan settes i kraft, sier statsråd Erna Solberg.