Historisk arkiv

Regjeringen vil oppmuntre unge etablerere

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Kommunal- og regionaldepartementet

Pressemelding 01.05.2005

- Vi må få flere unge til å etablere levedyktige kunnskapsbaserte bedrifter, sier kommunal- og regionalminister Erna Solberg. Statsråden lanserte under NM for ungdomsbedrifter på Lillestrøm et nytt ”Ung-inkubatorstipend” på 1 million kroner. (01.05.2005)

Pressemelding

Nr.: 62/2005
Dato: 01.05.2005

[ Engelsk oversettelse ]

Regjeringen vil oppmuntre unge etablerere

Vi må få flere unge til å etablere levedyktige kunnskapsbaserte bedrifter, sier kommunal- og regionalminister Erna Solberg. Statsråden lanserte under NM for ungdomsbedrifter på Lillestrøm et nytt ”Ung-inkubatorstipend” på 1 million kroner.

Stipendet på 100 000 kroner per stipend skal bidra til at ungdom med ideer til kompetansebaserte bedriftsetableringer får et tilfredsstillende nettverk og rådgivning samt økonomiske støtte tidlig i etablererfasen. Stipendet er landsdekkende og skal forvaltes av Innovasjon Norge.

- Unge kreative mennesker fortjener støtte for å få utløst sine potensialer. ”Ung-inkubatorstipend” skal stimulere universitets- og høyskolemiljøene til å fokusere på unges behov og utfordringer, slik at vi får flere vellykkede bedriftsetableringer for førstegangsetablerere, sier kommunal- og regionalministeren. Økt økonomisk støtte, nettverk og rådgivning er effektivt for å øke sjansen for at etablereren lykkes og dermed vil vi som samfunn komme bedre ut.