Historisk arkiv

Opplæringsprogram for ildsjeler og entreprenører i Nordland

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kommunal- og regionaldepartementet

Kommunal- og regionaldepartementet gir Sjøsamisk Studieforbund tilsagn på 250 000 kroner til forprosjektet ”Pluss Småsamfunn” i Nordland.

Pressemelding

Nr.: 72/2006

Dato: 08.09.06

[ Samisk versjon ]

Opplæringsprogram for ildsjeler og entreprenører i Nordland

Kommunal- og regionaldepartementet gir Sjøsamisk Studieforbund tilsagn på 250 000 kroner til forprosjektet ”Pluss Småsamfunn” i Nordland. Formålet med prosjektet er å sette lokale ressurspersoner bedre i stand til å skape en positiv utvikling i bygda si.

Prosjektet er ett av flere pilotprosjekter under Kommunal- og regionaldepartementets (KRD) småsamfunnssatsing.

Forprosjektet skal resultere i et opplæringsprogram for ildsjeler, lokale entreprenører og ressurspersoner som ønsker å bidra til utvikling i småkommuner.

Gjennom programmet skal såkalte ”bygdeting”, grupper av ressurspersoner, blant annet få opplæring i prosjektledelse, prosjektutvikling, organisasjonsbygging og ressurskartlegging. Dette skal gjøre ressurspersonene enda bedre rustet til å bidra positivt til utvikling av eget nærmiljø.

Demokrati, medinnflytelse, aktive borgere og politisk påvirkningskraft er sentrale elementer i programmet. Arbeidsmåten skal prøves ut på to småsteder i hver av de fire Nordlandskommunene Flakstad, Lurøy, Træna og Tysfjord.

- Jeg har stor tro på denne arbeidsmetodikken. Her legges det opp til å mobilisere de gode krefter som fins i lokalsamfunn for å gjøre disse bedre rustet til å ta ansvar for egen utvikling. Fra departementets side er det viktig at erfaringene og læringen fra pilotarbeidet i Nordland også kan komme andre kommuner og småsteder til gode, sier statssekretær Inge Bartnes i Kommunal- og regionaldepartementet.