Historisk arkiv

Nye direktører i Matilsynet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Landbruksdepartementet

Fredag 4. juli ble direktører for de fire avdelingene i Mattilsynets sentralledd ansatt. - Det var mange kvalifiserte søkere til stillingene, og de fire som nå er ansatt har meget gode forutsetninger for arbeidet, opplyser administrerende direktør i Mattilsynet Joakim Lystad. (07.07.2003)

Pressemelding 4. juli 2003

Direktører for fire avdelinger i Mattilsynets sentralledd er ansatt

Det er i dag ansatt direktører for de fire avdelingene i Mattilsynets sentralledd.
- Det var mange kvalifiserte søkere til stillingene, og de fire som nå er ansatt har meget gode forutsetninger for arbeidet, opplyser administrerende direktør i Mattilsynet Joakim Lystad.

Stillingen som direktør for informasjons- /kommunikasjonsseksjonen vil bli lyst ut eksternt.

Nedenfor følger en presentasjon av de nyansatte direktørene:

Avdeling for administrasjon
Navn: Jarleif Norheim
Alder: 46 år
Kommer fra stilling som: Direktør i Statens landbrukstilsyn
Annen erfaring jeg vil framheve: Jeg har bakgrunn fra Landbruksdepartementet som saksbehandler og byråsjef. I tillegg har jeg vært avdelingsleder for administrasjonsavdelingen i Landbrukstilsynet fra 1993 til 2001.
Tanker om avdeling for administrasjon: Jeg er bevisst på at vi skal lage noe nytt samtidig som jeg vet at det finnes mange bra ressurser å bygge på fra etatene som skal inngå i Mattilsynet. Dette blir avdelingen som skal få hele organisasjonen til å fungere godt og som kanskje sterkest skal bidra til at vi fremstår som en moderne og effektiv etat.

Avdeling for enhetlig og helhetlig tilsyn
Navn: Keren Bar-Yaacov
Alder: 46
Kommer fra stilling som: Internasjonal koordinator i Statens dyrehelsetilsyn.
Annen erfaring jeg vil framheve: I 2000/2001 fikk jeg permisjon for å hospitere hos veterinærmyndighetene i UK og opplevde i denne anledningen den største munn- og klauvsjuke epidemien i etterkrigstiden i Europa på nært hold. Jeg har i flere år vært den faste norske representanten i den stående komitéen for næringsmidler og dyrehelse under Kommisjonen i Brussel.
Tanker om avdeling for enhetlig og helhetlig tilsyn: Denne avdelingen får et enormt ansvar med å legge til rette for at hele etaten klarer å levere det tilsynet som forventes av den, både med tanke på oppdragsgiver, tilsynsobjekter og forbruker. En stor utfordring blir å få til en optimal sammensmeltning av idéer og identiteter slik at vi kan skape et helhetlig og enhetlig tilsyn sammen samtidig som vi tar vare på det beste fra alle de fusjonerende etatene. Avdelingen får også spennende oppgaver innen internasjonalt arbeid og beredskap.

Avdeling for helse og hygiene
Navn: Stein Ivar Ormsettrø
Alder: 46 år
Kommer fra stilling som: Avdelingsdirektør i Statens dyrehelsetilsyn, og har de siste 6 mnd vært engasjert som prosjektleder i Mattilsynets interimorganisasjon
Annen erfaring jeg vil framheve: Jeg har ledererfaring både fra Statens dyrehelsetilsyn og de kommunale næringsmiddeltilsyn. Dessuten har jeg stor tro på matreformen og de tanker som ligger til grunn for etableringen av Mattilsynet.
Tanker om avdeling for helse og hygiene: For helse- og hygieneavdelingen vil det bli særlig viktig å utvikle et godt regelverk i et nært samspill med de nasjonale kompetansesentrene og det ytre apparat. For øvrig vil mye av fokus den første tiden være knyttet til det å etablere en effektiv og slagkraftig avdeling med gode samarbeidsrelasjoner internt og eksternt.

Avdeling for kvalitet og forbrukerhensyn
Navn: Kari Brynhi
Alder: 43 år
Kommer fra stilling som: Avdelingsdirektør i Statens næringsmiddeltilsyns hygieneavdeling
Annen erfaring jeg vil framheve: Prosjektleder i SNT for implementering av næringsmiddelregelverket i henhold til EØS-avtalen i -92-94.
Tanker om avdeling for kvalitet og forbrukerhensyn: I denne avdelingen ligger det mange spennende oppgaver rettet mot å ivareta forbrukerhensyn. Dyrevern er et helt nytt område for meg, men jeg vet av debatter i samfunnet og i media at dette er et viktig område som setter følelser i sving og engasjerer befolkningen. Jeg vet også at det er mange dyktige folk som jobber innenfor alle feltene som skal inngå i avdelingen.

Kontaktperson:
Administerende direktør, Joakim Lystad tlf: 23 21 68 02/90 08 29 41