Historisk arkiv

Pris for god ide til miljøvernminister Siri Bjerke

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Miljøverndepartementet

Prosjektet 07-06-05 ble i dag tildelt "Pris for god ide" på Gullblyantens Fagdag. (29.03.01)

Pressemelding

Dato: 29.03.01

Pris for god ide til miljøvernminister Siri Bjerke

Prosjektet 07-06-05 ble i dag tildelt "Pris for god ide" på Gullblyantens Fagdag. Miljøvernminister Siri Bjerke mottok prisen på vegne av prosjektet.

07-06-05 er en invitasjon, en møteplass, en erklæring, en dato og en nedtelling. En nedtelling mot 7. juni 2005. Den samler menneskelig intellekt og skaperkraft med ett felles formål: Å ta tiden tilbake før det er for sent, ta tiden tilbake fra de som har stjålet den; oss selv og samfunnet vårt.

Tanken bak 07-06-05 oppstod på et seminar i regi av Norge 2000, Miljøverndepartementet, N2005, Kommunenes Sentralforbund, Miljøheimevernet, Idebanken.
Under seminaret, som gikk av stabelen i oktober 1999, ble man enige om å legge trusselen om miljøkatastrofe og dommedag til side. Sammen ble man enige om at mennesker ikke kan trues til å redde miljøet, men kanskje å fristes til det. 07-06-05 er først og fremst en invitasjon - eller en oppfordring - til å tenke, planlegge og diskutere hva vi mennesker ønsker å gjøre med miljøet.

Leder av juryen, Kenneth Hansen, Kreativt Forum, sa bl.a. dette i begrunnelsen:

"På verdensbasis kommer Disney-konsernet med et nytt produkt hvert 5. minutt, så det burde være nok å velge blant. Sony gleder oss med over 3.000 nye produkter hvert år, ti om dagen. Det vil bli flere. De aller fleste ideer har for tiden noe felles: De deler troen på at livet skal være effektivt, langt og underholdende. Hva er så den beste ideen i år 2000?

Det finnes en ide som ber oss om å spørre hvor gode alle de andre ideene egentlig er. Som ber oss vurdere om de fleste ideer kanskje bare er dårlige unnskyldninger for å holde karusellen gående. Den ber oss om å bruke litt tid til å tenke igjennom hva vi egentlig skal med alt sammen. Hva vi skal bruke det til. Det er rett og slett den beste ideen vi har hørt om på veldig lenge.

Du har kunnet lese om den fra Finnmark i nord til Australia i sør, det har vært innslag om den på CNN og i New York Post. Ideen heter 070605!"

Prisen for god ide kan deles ut til alt fra en ny tankeretning eller banebrytende forskning, til et spennende eksperiment eller et nytt produkt. Ideen må være original.

Ideen må være klar og lettfattelig. Og ideen må være etisk forsvarlig. Juryen består av Kreativt Forums styre som er sammensatt av fagfolk som til daglig arbeider med kommunikasjon og idéutvikling.

For nærmere informasjon, kontakt:
Elisabet Molander i Miljøverndepartementet på 90192911/22 24 59 42
Kenneth Hansen i Kreativt Forum på 908 56 014