Historisk arkiv

Vitenskapspanel for globale miljøspørsmål

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Miljøverndepartementet

Miljøvernminister Børge Brende er 15. januar vert for et møte med miljøeksperter fra hele verden. De skal diskutere opprettelsen av et vitenskapspanel for globale miljøspørsmål, som Norge har vært pådriver og initiativtager til. (14.01.03)

Dato: 14.09.02

Internasjonalt møte om etablering av vitenskapspanel for globale miljøspørsmål

Miljøvernminister Børge Brende er 15. januar vert for et møte med miljøeksperter fra hele verden. De skal diskutere opprettelsen av et vitenskapspanel for globale miljøspørsmål, som Norge har vært pådriver og initiativtager til.

UNEP, logoMøtet med de 25 miljøekspertene skal resultere i anbefalinger til FNs miljøprogram, UNEP, om sammensetningen og mandatet til vitenskapspanelet. Det internasjonale klimapanelet, IPPC, som ble opprettet i 1988, vil være en modell for opprettelsen av det nye, bredt sammensatte vitenskapspanelet. UNEP anslår at det i dag finnes over 500 ulike internasjonale avtaler på miljøområdet.

- Når man inngår internasjonale avtaler er det svært viktig at miljøproblemene ses i sammenheng, og at de politiske løsningene er basert på solide, vitenskapelige fakta. Jeg er svært glad for at vi får arrangere dette møtet, slik at arbeidet med å opprette et vitenskapspanel i FNs miljøprogram blir en realitet, sier miljøvernminister Børge Brende.

Pressekontakt
Ingun Larsen, 92 60 77 42