Historisk arkiv

Lakseparasitten i Bullaren skal bort i løpet av april

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Miljøverndepartementet

I en samtale med miljøvernminister Børge Brende i går lovet Sveriges jordbruksminister Margareta Winberg at lakseparasitten Gyrodactylis salaris skal fjernet fra det infiserte oppdrettsanlegget i Bullaren i løpet av april. (05.04.02)

Pressemelding

Dato: 05.04.02

Miljøvernminister Børge Brende:

Lakseparasitten i Bullaren skal bort i løpet av april

I en samtale med miljøvernminister Børge Brende i går lovet Sveriges jordbruksminister Margareta Winberg at lakseparasitten Gyrodactylis salaris skal fjernet fra det infiserte oppdrettsanlegget i Bullaren i løpet av april. Dette skal skje ved at all fisk enten saltbehandles eller slaktes.

- Jeg er fornøyd med at vi nå endelig får gjennomført effektive tiltak på anlegget, sier miljøvernminister Børge Brende. - Smittefaren øker nå for hver dag som går fordi vannet blir varmere, og tiltaket burde ha vært gjennomført for lengst. Jeg håper likevel at tiltakene på svensk side er tilstrekkelig til å hindre at parasitten sprer seg i Enningdalselva, sier han.

Miljøvernministeren skal for øvrig møte Winberg i Oslo 23. april.
- Under dette møtet ser jeg det som helt nødvendig at vi blir enige om en langsiktig løsning for å hindre faren for Gyro-smitte til Enningdalselva, sier miljøvernministeren.

Kontaktperson: Avdelingsdirektør Steinar Hermansen, tlf. 22 24 58 86