Historisk arkiv

Fem flyselskaper ønsker å drive flyruter på strekningene Lakselv - Tromsø, Andenes - Bodø og Andenes - Tromsø

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Samferdselsdepartementet

Samferdselsdepartementet har mottatt anbud fra fem flyselskaper for drift av flyruter på de tre strekningene Lakselv – Tromsø, Andenes – Bodø og Andenes – Tromsø. (15.05.03)

Pressemelding

Nr.: 60/03
Dato: 15.05.03

Fem flyselskaper ønsker å drive flyruter på strekningene Lakselv – Tromsø, Andenes – Bodø og Andenes – Tromsø

Samferdselsdepartementet har mottatt anbud fra fem flyselskaper for drift av flyruter på de tre strekningene Lakselv – Tromsø, Andenes – Bodø og Andenes – Tromsø. Disse selskapene har levert anbud:

  • Coast Air AS, Norge
  • Arctic Air AS, Norge
  • New Air AS, Danmark
  • Ben Air AS, Norge
  • Widerøe's Flyveselskap ASA, Norge

Anbudene er kommet inn etter en åpen anbudsutlysning som skjedde den 10. april i år. Flyselskaper i alle EØS-land ble invitert til å levere anbud. Anbudskonkurransen omfattet trafikk på strekningene Lakselv – Tromsø, Andenes – Bodø og Andenes – Tromsø for perioden 1. januar 2004 - 31. mars 2006.

Utlysingen av anbudskonkurransen har sammenheng med at Norwegian Air Shuttle AS, som i dag trafikkerer de tre strekningene, vil innstille driften på disse rutestrekningene med virkning fra 1. januar 2004.

Samferdselsdepartementet vil nå gå gjennom anbudene, med sikte på å velge hvilke selskap som skal få enerett til å fly de enkelte rutene. Anbudene vil også bli gjennomgått av Luftfartstilsynet.

Enerett til å drive en rute vil bli tildelt det flyselskapet som har det laveste krav til godtgjørelse fra staten og som ellers oppfyller de krav som er fastsatt når det gjelder blant annet billettpriser, antall avganger og flyenes størrelse og setekapasitet.

Valg av flyselskap kan tidligst skje 15. juli i år.


Til redaksjonen
For mer informasjon, se: pressemelding på engelsk og anbudsinvitasjon av 10. april 2003, fra Samferdselsdepartementet (i pdf-format) på norsk og engelsk .