Historisk arkiv

Anbud for drift av flyrute Røros - Oslo

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Samferdselsdepartementet

Samferdselsdepartementet har i dag utlyst anbud for drift av flyrute på strekningen Røros – Oslo. Flyselskaper i alle EØS-land er invitert til å levere anbud. (15.03.01)

Pressemelding

Nr.: 19/2001
Dato: 15.03.01

Anbud for drift av flyrute Røros – Oslo

Samferdselsdepartementet har i dag utlyst anbud for drift av flyrute på strekningen Røros – Oslo. Flyselskaper i alle EØS-land er invitert til å levere anbud. Anbudet gjelder for perioden 1. august 2001 til 31. mars 2003.

I utlysningen er det fastsatt trafikkplikt seks dager i uken unntatt lørdag, og det skal tilbys samlet minst 275 seter i hver retning.

Enerett til drift av flyruten Røros - Oslo blir i utgangspunktet tildelt det flyselskapet som har lavest krav til kompensasjon fra staten. Dette kan fravikes på nærmere fastsatte vilkår, hvis det er flyselskaper som leverer inn anbud med bruk av fly med mer enn 100 seter minst fire dager i uken. Et slikt ruteopplegg kan likevel ikke velges hvis det er mer enn 10 prosent dyrere enn rimeligste anbud.

Flyselskap som får enerett til drift av ruten må ha gyldig lisens for drift av flyselskap i EØS-området. I tillegg forutsettes det at innlevert anbud oppfyller de krav som Samferdselsdepartementet har fastsatt for drift av ruten. Slike krav omfatter blant annet billettpriser, antall avganger og flyenes størrelse og setekapasitet.

Frist for innlevering av anbud er satt til 20. april i år. Valg av flyselskap vil skje tidligst 20.juni i år, med igangsetting av trafikken 1.august i år.


Anbudsinvitasjon

Invitation to tender