Historisk arkiv

Retningslinjer UDs tilskudd til informasjonstiltak i regi av ulike organisasjoner og ikke-kommersielle aktører 2006

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Retningslinjer

Utenriksdepartementets tilskudd til informasjonstiltak i regi av ulike organisasjoner og ikke-kommersielle aktører 2006:

1) Informasjon om europeisk samarbeid

2) Opplysningsarbeid for fred

Det kan søkes om tilskudd til informasjonstiltak overfor norske målgrupper om europeisk samarbeid og opplysningsarbeid for fred i 2006.

Søknadsfrist er mandag 13. februar 2006. Det skal sendes separate søknader for hvert tiltak.
Søknad sendes:
Utenriksdepartementet
Seksjon for informasjon og presse
Postboks 8114 DEP
0032 OSLO
Tlf.: 22 24 31 49,
Faks: 22 24 27 87
E-post: infosek@mfa.no

Om tilskuddsordningene

1) Informasjon om europeisk samarbeid –
(Samlet bevilgning NOK 3,5 mill.)
Målet med tilskuddet er å stimulere til debatt i Norge om sentrale europapolitiske spørsmål samt å oppmuntre ikke-offentlige aktører til nettverksbygging i Europa. Bevilgningen dekker informasjonstiltak i Norge samt reisevirksomhet mv for deltakelse i arbeid med saksfelt som Norge samarbeider med EU om. Tiltakene det søkes støtte til bør gi økt kunnskap om ulike aktører, miljø og institusjoner i Europa og samarbeidet mellom disse.

2) Opplysningsarbeid for fred (Samlet bevilgning: NOK 2 mill.)
Målet med tilskuddet er å fremme forståelse for betydningen av internasjonalt samarbeid for fred i samsvar med FNs målsetninger. Det vil ikke bli gitt driftsstøtte. Målgruppene for informasjonstiltakene skal være i Norge.

Hva kan støttes?

· Støtte gis til informasjonstiltak som f.eks. seminarer, foredrag, video/radio-produksjoner, brosjyrer, kampanjer og web-prosjekter. Under bevilgningen til informasjon om europeisk samarbeid gis også støtte til reisevirksomhet knyttet til ikke-offentlige aktørers arbeid med nettverksbygging i Europa.

· Erfaringsmessig mottas langt flere søknader enn departementet kan innvilge. Ingen prosjekter kan derfor regne med fullfinansiering. Støttebeløp vil måtte begrenses til en mindre andel av kostnadene. Alle søknader må derfor inneholde opplysninger om øvrig finansiering.

Planlegging/søknadsutforming

· Dersom initiativtaker til tiltaket er et lokallag eller en underavdeling av en organisasjon, skal hovedorganisasjonen være avsender. Når det søkes støtte til flere tiltak må dette samles i en søknad og prioritering må framgå.

I vurderingen av søknadene vil det bli tatt hensyn til:

  • Kvalitet/god planlegging/budsjettering. Kostnader må stå i et rimelig forhold til tiltakets mål og antatte effekt.
  • En ønsker å støtte et mangfold, både når det gjelder tema, type tiltak, organisasjon/aktør og målgrupper.
  • Samarbeid med andre aktører anbefales.

Det gis ikke støtte til:

  • faste lønns- og driftsutgifter
  • kommersielle aktører
  • politiske partier (politiske partier kan delta i aktiviteter som er finansiert ved tilskudd til andre mottakerorganisasjoner)
  • produksjon av bøker
  • større mediebedrifters tiltak

Rapport- og regnskapsforpliktelser

· Det skal leveres rapport og revisorbekreftet regnskap for tiltaket senest innen 1. mars 2007. Egen evaluering må leveres samtidig. Evalueringen bør vise hvordan tiltaket ble gjennomført, hvilken umiddelbar oppmerksomhet/effekt/oppslutning tiltaket fikk og vise til evt. ringvirkninger/planer for oppfølging.

· Mottakere av støtte må kunne legge fram fullstendig regnskap som er oppstilt i tråd med budsjettet i søknaden. Det tas forbehold om adgang for departementet eller Riksrevisjonen til å iverksette kontroll med at tilskuddet er benyttet etter forutsetningene. Det vises for øvrig til Økonomireglement for staten, fastsatt ved kgl. res. 26.01.96 fra Finans- og tolldepartementet, kapittel 11.

Søknader må være postlagt innen mandag 13. februar 2006 for å komme i betraktning.