Historisk arkiv

Mat: Grønt kort til tusenvis

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Mat: Grønt kort aksjonen for å få skolebarn til å spise mer frukt og grønt har vært en kjempesuksess. Nær 6000 elever har spist 94000 frukter og grønnsaker på skolen i denne perioden. Lørdag 11. juni kåres nasjonal vinner av konkurransen under Matstreif i Oslo. (06.06.2005)

Mat: Grønt kort til tusenvis

Mat, Eple. Foto: Kerstin MertensMat: Grønt kort aksjonen for å få skolebarn til å spise mer frukt og grønt har vært en kjempesuksess. Nær 6000 elever har spist 94000 frukter og grønnsaker på skolen i denne perioden. Det er 16 frukter i gjennomsnitt eller over 1,5 frukt pr dag. Det er en tredobling av forbruket i forhold til gjennomsnittstall fra tidligere. Lørdag 11. juni kåres nasjonal vinner av konkurransen under Matstreif i Oslo.

Grønt kort i alle fylker
Skoler fra alle fylker i Norge har deltatt i Grønt kort konkurransen. Hvert fylke har kåret en vinner som får en premie på 1000 kroner.

Fylke

Skole

Klasse

Akershus

Bondi skole

6c

Aust-Agder

Birkenlund skole

6b

Buskerud

Tyrifjord

6

Finnmark

Kjøllefjord skole

6

Hedmark

Hedemarken Friskole

6

Hordaland

Skjold

6a

Møre og Romsdal

Bremsnes skole

6

Nord-Trøndelag

Sørli skole

6

Nordland

Øresvik Skole

6

Oppland

Sel skule

6

Oslo

Vinderen skole

6b

Rogaland

Solås

6b

Sogn og Fjordane

Skei skule

6

Sør-Trøndelag

Utleira skole

6-Gr. 1

Telemark

Tveten Barneskole

6

Troms

Setermoen skole

6a

Vest-Agder

Feda Skole

6

Vestfold

Sky skole

6b

Østfold

Tomter skole

6

Klassen som har spist flest frukt- og grønt enheter pr elev blir nasjonal vinner av Grønt kort. Under Matstreif i Oslo lørdag 11. juni kårer landbruks- og matminister Lars Sponheim den nasjonale vinneren av konkurransen, som får en premie på 10 000 kroner.

Mat, skole og helse
Grønt kort aksjonen har hatt 6. klassinger som målgruppe. - Det er viktig at barn og unge spiser mer frukt og grønt, derfor har departementene med ansvar for skole, helse og mat tatt initiativ til konkurransen, sier landbruks- og matminister Lars Sponheim (V). Undersøkelsen, Pro Children, viser at i alle andre europeiske land spiser barn mer frukt og grønt enn i Norge. Siste opptelling viser imidlertid at Grønt kort aksjonen har gitt resultater; forbruket av frukt og grønt er tredoblet blant skolebarna som har deltatt i konkurransen.

strek
6. juni 2005