Historisk arkiv

Sluttspurt for barnehageutbygging

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kunnskapsdepartementet

I dag samles representanter for om lag 150 av landets kommuner sammen med statsministeren, finansministeren og kunnskapsministeren til en nasjonal konferanse om barnehageutbygging.

Pressemelding

Nr.: 76-06
Dato: 23.oktober

Sluttspurt for barnehageutbygging

I dag samles representanter for om lag 150 av landets kommuner sammen med statsministeren, finansministeren og kunnskapsministeren til en nasjonal konferanse om barnehageutbygging. I en undersøkelse har nær 90 % av landets ordførere sagt at de vil være i mål med full barnehagedekning i 2007.

–Kommunene har gjort en formidabel innsats for å øke barnehagedekningen det siste året, sier kunnskapsminister Øystein Djupedal. Hittil i år er det skapt over 9000 nye barnehageplasser. Fortsetter denne utviklingen vil det skapes nær 14 500 nye plasser i år. Det er rekordhøyt, legger han til.

Det er fortsatt 18 000 barn som står på venteliste, men kommunenes planer for nye plasser gir grunn til å tro at køen vil synke til om lag 12 000 barn ved årsskifte. Regjeringens forslag til budsjett innebærer den største satsingen på barnehager noensinne. Det er foreslått å bevilge over 3 mrd kroner på barnehager. Dette vil gi 15 800 nye barn barnehageplass i løpet av 2007.

Konferansen markerer starten på sluttspurten i arbeidet for å nå full dekning i løpet av 2007. Regjeringen og KS ønsker i felleskap å sette søkelyset på den viktige fasen Barnehageløftet nå går inn i. Samtlige av landets ordførere sier også at de vil gjøre sitt ytterste for å nå målet om full dekning i løpet av 2007.

Innleggene fra konferansen finner du her.