Historisk arkiv

Leksehjelp og læremidler på nett

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kunnskapsdepartementet

Utdanning.no lanserer helt nye nettsider for leksehjelp og læring på nett. På de nye sidene vil du blant annet finne spill, innhold og hjelp til lekser og undervisning.

Leksehjelp og læremidler på nett

Utdanning.no lanserer helt nye nettsider for leksehjelp og læring på nett. Utdanning.no og Skolenettet.no samordner i tillegg digitale læremidler, slik at de skal bli mer tilgjengelig for brukerne. På de nye sidene vil det blant annet finnes spill, innhold og hjelp til lekser og undervisning. De nye tjenestene vil gjøre det lettere for brukerne å søke opp nettbaserte læremidler på mange ulike nettsteder.

Hensikten er at de digitale læremidlene skal være tilgjenglig for brukerne uavhengig av hvilke nettsteder de kjenner til, eller vanligvis benytter. Målet på sikt er å inkludere samtlige samlinger eller produsenter av digitale læremidler som ønsker å være med i dette brukerrettede samarbeidet.

Lettere tilgjenglig
Samarbeidet mellom Utdanning.no og Skolenettet.no er resultat av et initiativ av Kunnskapsdepartementet. Hensikten er å øke innholds- og tjenestedeling mellom nettstedene i utdanningssektoren for å gjøre tjenester og informasjon lettere tilgjengelig for brukerne.

Nye sider for læring
Utdanning.no lanserer 1. september nye nettsider for foreldre, lærere, elever og studenter til bruk i læring. Nettsider, presentasjonsprogrammer, regneark, digitale kurs, spill, video, bilder og lyd blir tilgjengelig. I dette inngår også digitalt innhold og frittstående moduler til undervisningssituasjoner som lærere kan benytte.

  • Foreldre kan finne spill eller andre typer nettbaserte læremidler som kan være en grei leksehjelp
  • Elever kan finne spill og innhold og hjelp til oppgaver og lekser
  • Lærere kan finne nettbasert materiell til bruk i undervisningen.

På de nye nettsidene er det

  • 240 ulike spill som kan benyttes i læring
  • Hver uke en ny ”kjendis” som anbefaler sitt favorittnettsted for læring på nett. (Astrofysiker Knut Jørgen Røed Ødegaard er førstemann ut)
  • Hver uke nytt tema
  • Søke- og oversiktstjenester for å finne fram i samlingen på mer enn 3000 digitale læremidler

Se http://utdanning.no/laering

Kontaktpersoner:
Utdanning.no:

Mona Mathisen , direktør Utdanning.no, 90603322, mona.mathisen@utdanning.no

Utdanningsdirektoratet:
Gry Hammer Neander redaktør Skolenettet.no, Utdanningsdirektoratet, 95258414, e-post: Gry.Hammer.Neander@utdanningsdirektoratet.no

Om aktørene:
Utdanning.no:
er Kunnskapsdepartementets portal for å samle alt om utdanning på ett sted. Målet er å gjøre informasjonen lett tilgjengelig.

Skolenettet.no: er Utdanningsdirektoratets tjeneste for elever, lærere og skoleledere, foreldre og andre som er interessert i skole og læring. Skolenettet tilbyr tjenester, innhold og ressurser for grunnopplæringen.

SANU: Samordningsgruppen for nettsteder i utdanningssektoren. Opprettet av Kunnskapsdepartmentet. Hensikten er innholds- og tjenestedeling mellom nettstedene i utdanningssektoren for å gjøre tjenester og informasjon bedre tilgjengelig for brukerne.