Historisk arkiv

Forsvaret donerer overflødige lastebiler til humanitært arbeid i det sørlige Afrika

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Forsvarsdepartementet

Utenriksdepartementet, Forsvarsdepartementet og Norges Røde Kors går sammen om å støtte FNs innsats for de sultrammede i det sørlige Afrika. Støtten består av 200 kjøretøy fra Forsvaret, i tillegg en bevilgning fra UD på NOK 19 mill. og frivillig innsats fra Røde Kors. – Se også pressemelding fra UD.

Forsvaret donerer overflødige lastebiler til humanitært arbeid i det sørlige Afrika

Utenriksdepartementet, Forsvarsdepartementet og Norges Røde Kors går sammen om å støtte FNs innsats for de sultrammede i det sørlige Afrika. Støtten består av 200 kjøretøy fra Forsvaret , i tillegg en bevilgning fra UD på NOK 19 mill. og frivillig innsats fra Røde Kors.

Forsvarsdepartementet har gitt Røde kors tilsagn om å overta til sammen 200 terrenggående lastebiler som Forsvaret ikke lenger har behov for. Kjøretøyene med reservedeler overdras vederlagsfritt. Lastebilene skal brukes til å distribuere matvarer i det sørlige Afrika, et arbeid Røde kors gjør i nært samarbeid Verdens matvareprogram (WFP).

"Jeg er svært fornøyd med at materiell Forsvaret ikke lenger har bruk for kan benyttes til et godt formål" sier politisk rådgiver i Forsvarsdepartementet Bård Glad Pedersen. Han berømmer også Forsvaret for den innsatsen som er gjort for å sette lastebilene raskt i stand.

Forsvaret tilbyr også et større antall (ca. 1000 stk) overflødige lastebiler til en felles pool som Norsk folkehjelp og Flyktningerådet har tatt initiativ til å etablere, og som skal være tilgjengelig for alle hjelpeorganisasjonene.

 Pressemelding fra Utenriksdepartementet