Historisk arkiv

- Vår sosialpolitiske begrunnelse er endelig tatt alvorlig

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Kultur- og kirkedepartementet

Staten vant ankesaken på alle punkt i Borgarting lagmannsrett om at Norsk Tipping bør ha enerett til drift av gevinstautomater. (26.08.05)

Pressemelding

Nr.: 120/05
Dato: 26.08.05
Kontaktperson: Politisk rådgiver Gjermund Løyning, tlf. 950 21 747

- Vår sosialpolitiske begrunnelse er endelig tatt alvorlig

Staten vant ankesaken på alle punkt i Borgarting lagmannsrett om at Norsk Tipping bør ha enerett til drift av gevinstautomater.

- Dommen i Borgarting lagmannsrett er en seier for kampen vi fører for de mange spilleavhengige og en seier for norsk pengespillpolitikk, sier kultur- og kirkeminister Valgerd Svarstad Haugland.

- Jeg er glad at lagmannsretten har sett den reelle begrunnelsen bak Stortingets lovvedtak. Automatreformen er et avgjørende sosialpolitisk tiltak for å begrense spilleavhengighet. Dagens gevinstautomater skaper mer spilleavhengighet enn noe annet lotteri eller pengespill i Norge. Vi har nå fått medhold i at de private markedskreftene ikke skal styre utviklinga i pengespilltilbudet.

Stortinget vedtok i 2003 at Norsk Tipping bør overta driften av gevinstautomater. Eksisterende automatdrift vil bli avviklet i løpet av året, slik at enerettsmodellen kan iverksettes i 2006.

Dommen fra Borgarting lagmannsrett