Historisk arkiv

Forskrift om fravær og permisjoner vedtatt

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Kommunal- og regionaldepartementet

Kommunal- og regionaldepartementet har vedtatt en forskrift som regulerer innvandreres rettigheter og plikter i forbindelse med fravær og permisjon fra deltakelse i introduksjonsprogram. (23.07.2003)

Pressemelding

Nr.: 113/2003
Dato: 23.07.2003

Introduksjonsordningen for innvandrere:

Forskrift om fravær og permisjoner vedtatt

Kommunal- og regionaldepartementet har vedtatt en forskrift som regulerer innvandreres rettigheter og plikter i forbindelse med fravær og permisjon fra deltakelse i introduksjonsprogram. Forskriften har vært på bred høring og fått støtte fra de aller fleste høringsinstansene. Den er et utfyllende tillegg til introduksjonsloven.

Bestemmelsene i forskriften bygger på de samme prinsippene som gjelder for arbeidstakere ved fravær, sykdom og permisjoner. Formålet med forskriften er å sikre forutsigbarhet og trygghet for programdeltakere og ensartet praksis i kommunene.

- Forskriften gir deltakerne rett til å bruke egenmelding og få omsorgspermisjon. Departementet har lagt vekt på høringsinstansenes syn, blant annet når det gjelder reglene om omsorgspermisjon i forbindelse med fødsel og retten til å benytte egenmelding, sier kommunal- og regionalminister Erna Solberg.

Fylkesmannen er klageorgan for vedtak fattet i medhold av forskriftens bestemmelser.