Historisk arkiv

Nytt rettsregister for borettslagsboliger

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Kommunal- og regionaldepartementet

Pressemelding 17.06.2005

- Jeg er svært glad for dette vedtaket, som sikrer eiere og kjøpere av borettslagsboliger samme trygge, nøytrale registreringsordninger som gjelder for andre selveierboliger, sier statsråd Erna Solberg. (17.06.2005)

Pressemelding

Nr.: 129/2005
Dato: 17.06.2005

Nytt rettsregister for borettslagsboliger

- Jeg er svært glad for dette vedtaket, som sikrer eiere og kjøpere av borettslagsboliger samme trygge, nøytrale registreringsordninger som gjelder for andre selveierboliger, sier kommunal- og regionalminister Erna Solberg. Stortinget har tidligere vedtatt å utvide det offentlige rettsregisteret for fast eiendom (grunnboken) til å omfatte borettslagsboliger, og dette ble i dag sanksjonert av Kongen i statsråd.

Lovvedtaket vil også sikre registrering av kjøp og pant i borettslagsboliger til selvkost. Alle andelseiere i borettslag får dermed en rabatt på omtrent 75 prosent i forhold til dagens tinglysingsgebyrer. Statsråd Solberg er svært fornøyd med dette.

- Så langt jeg vet er det ingen boligbyggelag eller andre forretningsførere som tilbyr registrering av pant eller eierskifte til gebyrer som er i nærheten av disse satsene, sier statsråden.

De nye satsene vil gjøre det mye billigere å flytte lån fra én bank til en annen. I følge statsråden har andelseierne i borettslag derfor all grunn til å glede seg over endringene.

Statsråd Erna Solberg gleder seg over at det nye borettsregisteret skal ligge i Ullensvang i Hardanger. Registeret vil gi 18 nye, trygge arbeidsplasser til vestlandskommunen.

Grunnboken vil omfatte borettslagsandeler fra 1. juli 2006, og da trer også de nye gebyrene i kraft.