Historisk arkiv

Samefolkets dag

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Kommunal- og regionaldepartementet

Samefolkets dag ble feiret landet over 6. februar. - En festdag som denne er av stor betydning for identiteten og stoltheten til det samiske folk, sier statssekretær Ellen Inga O. Hætta, som tok del i feiringen på Elgå i Engerdal kommune. (07.02.2005)

Samefolkets dag

[ Samisk versjon ]

Samefolkets dag ble feiret landet over 6. februar. - En festdag som denne er av stor betydning for identiteten og stoltheten til det samiske folk, sier statssekretær Ellen Inga O. Hætta, som tok del i feiringen på Elgå i Engerdal kommune.

- Det gleder meg særlig at så mange sørsamiske barn i Engerdal samlet seg for å markere dagen, sier Hætta. Arrangementet i Engerdal samlet sørsamer fra Hedmark. - Det er spesielt hyggelig at også den norske befolkningen i Elgå deltok i feiringen av samefolkets dag. Dette viser samholdet i den samiske og norske befolkningen i Elgå, mener statssekretær Hætta. På flere steder i Finnmark, Troms og Nordland samlet folk seg til feiring og markering av samisk kultur. I Oslo ble det for første gang avholdt en samisk gudstjeneste i Oslo domkirke med biskop Gunnar Stålsett. Både i det nyåpnede Samisk Hus og på Folkemuseet i Oslo ble det også feiret.

Statssekretær Ellen Inga O. Hætta og biskop Rosemarie Köhn.
Statssekretær Ellen Inga O. Hætta og biskop Rosemarie Köhn. Foto: Johan Ailu Kalstad.

Sørsamiske barn hadde en aktiv rolle i markeringen på Elgå i Rendalen kommune.
Sørsamiske barn hadde en aktiv rolle i markeringen på Elgå i Engerdal kommune. Foto: Johan Ailu Kalstad.

Hør sørsamiske barn (Video, AVI-format, ca. 6 MB)
Statssekretærens tale