Historisk arkiv

Mat: Søtt og friskt for unge

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Mat: Lørdag lanseres "Sweet Greens", biter av frisk frukt og grønnsaker, ferdigpakket og med barn og unge som målgruppe. Politisk rådgiver Maren Hersleth Holsen deltar på lanseringen i Moss. (11.08.2005)

Mat: Søtt og friskt for unge

Mat: Lørdag lanseres "Sweet Greens", biter av frisk frukt og grønnsaker, ferdigpakket og med barn og unge som målgruppe. Politisk rådgiver Maren Hersleth Holsen deltar på lanseringen i Moss.

Landbruks- og matdepartementet satser i 2005 på flere prosjekter som skal øke forbruket av frukt og grønt hos barn og unge. Lørdag lanseres ett av prosjektene i Moss. Satsingen "Sweet Greens" er et samarbeid mellom lokale grønnsaksprodusenter i Østfold og landbruksforvaltningen i Moss, Råde og Rygge. Landbruks- og matdepartementet har støttet prosjektet økonomisk.

"Sweet Greens" er et nytt produkt for barn og unge, laget av lokale friske grønnsaker og frukt som er kuttet og ferdig pakket. Det skal være enkelt, smakfullt og et billig alternativ til boller

og Cola. Ungdommer har deltatt aktivt i utformingen av både design, innhold og emballasje. Lørdag kl. 11.30 inviterer prosjektet til lansering under Matfestivalen i Moss sentrum, med kulturelle innslag, hilsninger og ikke minst smaksprøver.

Mat: Lørdag langerers "Sweet Greens", biter av frisk frukt og grønnsaker, ferdigpakket og med barn og unge som målgruppe. Politisk rådgiver Maren Hersleth Holsen deltar på lanseringen i Moss.

Maren Hersleth Holsen. Foto: Torbjørn Tandberg
Mat: Politisk rådgiver Maren Hersleth Holsen deltar på lanseringen av "Sweet Greens".
Foto: Torbjørn Tandberg


11. august 2005