Historisk arkiv

Næringsutvikling: Fyrtårn i innlandet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Næringsutvikling: - Dere er i ferd med å skape et momentum for innlandet, sa landbruks- og matminister Lars Sponheim da han mottok sluttrapporten for regjeringens satsing Innlandet 2010 på Trysil i dag. (15.03.2005)

Næringsutvikling: Fyrtårn i innlandet

Næringsutvikling: - Dere er i ferd med å skape et momentum for innlandet, sa landbruks- og matminister Lars Sponheim da han fikk overrakt sluttrapporten for regjeringens satsing Innlandet 2010, av fylkesmann Sigbjørn Johnsen i dag.

Fyrtårn i næringsutvikling
Regjeringen har lagt fram en plan for helhetlig innovasjonspolitikk, som blir fulgt opp gjennom 10 delprosjekter. Landbruks- og matministeren har ansvaret for delprosjektet Innlandet 2010. Dette er det første delprosjektet som avgir rapport. - Jeg skal gjøre mitt for å bidra til at dere når målene. Å fremheve de gode eksemplene er en effektiv måte å arbeide på, sa Lars Sponheim og viste til satsingen på "Fyrtårn-prosjekter" i Innlandet 2010. Landbruks- og matministeren kunne i dag love 2 millioner kroner til "fyrtårnet" Grønn utvikling i Trysil og en halv million kroner til Nasjonalparkriket som omfatter Jotunheimen, Rondane og Dovrefjell.

Seks satsingsområder
Innlandet 2010 har vært organisert som en prosess der næringsliv, offentlige myndigheter og politikere har arbeidet sammen for å stake ut kursen for nyskaping og vekst i innlandet. Det er valgt ut seks satsingsområder der innlandet allerede har nasjonale eller internasjonale fortrinn:

  • Industri
  • Bioteknologi
  • Bioenergi
  • Reiseliv
  • Kultur- og opplevelsesnæringer
  • Informasjonssikkerhet

Fra overrekkingen av rapporten, Foto: LMD
Foto: LMD

Næringsutvikling: Landbruks- og matminister Lars Sponheim mottok i dag sluttrapporten for regjeringens satsing Innlandet 2010.