Historisk arkiv

Opprettholder SFTs utslippstillatelse

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Miljøverndepartementet

Miljøverndepartementet opprettholder SFTs utslippstillatelse til Statoils planlagte leteboring i Barentshavet (Guovca). (01.04.05) Avgjørelsesbrevet

Pressemelding

Dato: 01.04.05

Opprettholder SFTs utslippstillatelse

Miljøverndepartementet opprettholder SFTs utslippstillatelse til Statoils planlagte leteboring i Barentshavet (Guovca). Etter departementets vurdering er konsekvensene av boringen tilstrekkelig utredet og utslippstillatelsen er ikke i strid med de overordnede føringene for petroleumsvirksomhet i Barentshavet. (31.03.05)

Det var Natur og Ungdom/Bellona (NUB) som påklaget SFTs tillatelse til bruk og utslipp av kjemikalier og krav til beredskap mot akutt forurensning ved Statoils planlagte leteboring i brønnen Guovca i Barentshavet. Klagen ble ved vedtak den 22.03.2005 gitt oppsettende virkning etter forvaltningsloven § 42.

På grunn av de særskilte forholdene i Barentshavet, er kravene til beredskap mer omfattende og strengere her enn det som er vanlig i tillatelser på sokkelen. Departementet finner generelt at saken er tilstrekkelig utredet og viser særlig til at det er stilt omfattende, spesifikke krav til utredning av konsekvenser i saker om boring etter olje og gass i henhold til petroleumsloven og tilhørende forskriftsverk.

En rekke av problemstillingene i den aktuelle klagesaken er de samme som i en tilsvarende klagesak mot Hydros leteboring med samme rigg.

Kontaktperson: Ekspedisjonssjef Inger Glad Stokland, tlf: 22 24 58 05