Historisk arkiv

Digitalt bakkenett for fjernsyn: En ny interessent

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Samferdselsdepartementet

Pressemelding

Det har meldt seg en ny interessent til å søke konsesjon for digitalt bakkenett for fjernsyn i Norge, i tillegg til den opprinnelige søkeren Norges televisjon AS (NTV). Den nye aktøren er Telenor Broadcast Holding AS. (03.05.05)

Pressemelding

Nr.: 45/05
Dato: 03.05.05

Digitalt bakkenett for fjernsyn: En ny interessent

Det har meldt seg en ny interessent til å søke konsesjon for digitalt bakkenett for fjernsyn i Norge, i tillegg til den opprinnelige søkeren Norges televisjon AS (NTV). Den nye aktøren er Telenor Broadcast Holding AS.

NTV var eneste søker da konsesjonen for digitalt bakkenett ble utlyst i 2002. NTV bad i februar i år om at konsesjonsperioden for digitalt bakkenett for fjernsyn ble forlenget. Samferdselsdepartementet og Kultur- og kirkedepartementet kunngjorde på bakgrunn av dette at konsesjonsperioden for digitalt bakkenett for fjernsyn i Norge skulle forlenges fra 12 til 15 år. Aktører som ønsket å søke på konsesjonen med grunnlag i den opprinnelige utlysningen, med senere endringer, kunne melde sin interesse til Samferdselsdepartementet innen 2. mai i år.

Samferdselsdepartementet vil nå vurdere interesseanmeldelsen fra Telenor for å se om det er grunnlag for å lyse konsesjonen ut på ny.

Til redaksjonen:

For mer informasjon se: Pressemelding fra Samferdselsdepartementet av 7. mars 2005.