Historisk arkiv

Digitalt bakkenett for fjernsyn: Forlengelse av konsesjonsperiode

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Samferdselsdepartementet

Pressemelding

Samferdselsdepartementet og Kultur- og kirkedepartementet kunngjør nå at konsesjonsperioden for digitalt bakkenett for fjernsyn i Norge skal forlenges fra 12 til 15 år. (07.03.05)

Pressemelding

Nr.: 26/05
Dato: 07.03.05

Digitalt bakkenett for fjernsyn: Forlengelse av konsesjonsperiode

Samferdselsdepartementet og Kultur- og kirkedepartementet kunngjør nå at konsesjonsperioden for digitalt bakkenett for fjernsyn i Norge skal forlenges fra 12 til 15 år.

Tillatelse og konsesjon til å drive og bygge ut digitalt bakkenett for fjernsyn i Norge ble lyst ut av Samferdselsdepartementet og Kultur- og kirkedepartementet i juni 2002. Eneste søker innen fristen var Norges televisjon AS (NTV), som eies i fellesskap av Norsk rikskringkasting AS og TV2 AS, med 50 prosent av aksjene hver. Tildelingen av konsesjon til NTV er ennå ikke skjedd.

Kultur- og kirkedepartementet la i juni 2003 fram en stortingsmelding om saken, St.meld. nr. 44 (2002-2003) Om digitalt bakkenett for fjernsyn. I Stortingets behandling av denne ble kravene til konsesjonssøker skjerpet.

NTV mener at disse endringene i vilkårene vil føre til vesentlige merkostnader og økt risiko i forhold til den opprinnelige søknaden, og at selskapet derfor har behov for en lengre konsesjonsperiode for å oppnå tilstrekkelig inntjening fra virksomhet knyttet til drift av det digitale bakkenettet. I februar i år søkte NTV om forlengelse av konsesjonsperioden fra 12 til 15 år.

I den videre behandling av NTVs søknad om frekvenstillatelse vil Samferdselsdepartementet legge til grunn at varigheten skal være 15 år fra tildelingstidspunkt. Kultur- og kirkedepartementet vil legge tilsvarende til grunn for tillatelse i henhold til kringkastingsloven.

Andre aktører som ønsker å søke på konsesjonen med grunnlag i den opprinnelige utlysningen med senere endringer, får nå mulighet til å melde sin interesse. Myndighetene vil deretter foreta en vurdering av eventuelle interessenter og avgjøre om det er grunnlag for å utlyse konsesjonen på ny. Frist for å melde sin interesse til Samferdselsdepartementet er 2. mai i år.

Kontaktpersoner i Samferdselsdepartementet:
Seniorrådgiver Gard Sveen, telefon 22 24 82 33
Seniorrådgiver Haakon Gjesdahl, telefon 22 24 82 17

Til red.:

For mer informasjon, se
"Kunngjøring av tre års utvidet konsesjonslengde – digitalt bakkenett for fjernsyn" (pdf)

Press Release in English

Pressemelding fra Samferdselsdepartementet og Kultur- og kirkedepartementet av 28.06.02 "Konsesjon utlyst i dag for digitalt bakkenett for fjernsyn"

Pressemelding fra Kultur- og kirkedepartementet av 01.10.2002 "Én søker til konsesjon for digitalt bakkenett for fjernsyn"

St.meld. nr. 44 (2002-2003) Om digitalt bakkenett for fjernsyn