Historisk arkiv

Sosialministeren åpnet Nissedal omsorgssenter

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Sosialdepartementet

-Det nye Nissedal omsorgssenter kommer til å høyne kvaliteten på tjenestetilbudet, både ved at beboerne får gode rom og omgivelser og at de ansatte får tidsmessige og gode lokaler å arbeide i, sa Ingjerd Schou da hun i ettermiddag åpnet nye Nissedal omsorgssenter (09.02.04).

Sosialministeren åpnet Nissedal omsorgssenter

-Nye Nissedal omsorgssenter kommer til å høyne kvaliteten på tjenestetilbudet, både ved at beboerne får gode rom og omgivelser og at de ansatte får tidsmessige og gode lokaler å arbeide i, sa Ingjerd Schou da hun i ettermiddag åpnet nye Nissedal omsorgssenter. Nissedal var en av de første kommunene i lander som fikk tilskudd gjennom Handlingsplan for eldreomsorgen til å bedre tilbudet til eldre pleietrengende. I perioden 1997 til 2005 vil dekningsgraden for plasser med heldøgns pleie og omsorg øke fra 27 til 34 % i kommunen. Alle som ønsker det får tilbud om enerom.

-Nissedal kommune har lagt spesiell vekt på tjenestetilbudet til aldersdemente og utviklet deres eget kvalitetssystem i pleie- og omsorgstjenesten, sa sosialministeren. Jeg forstår at Nissedal også vil ta del i nettverk for effektivisering og kvalitetsutvikling sammen Kommunenes Sentralforbund. Dette er helt i tråd med det Regjeringen foreslår i Stortingsmeldingen "Betre kvalitet i dei kommunale pleie- og omsorgstenestene", som skal behandles til våren.

Gjennom handlingsplan for eldreomsorgen blir halvparten av alle norske sykehjem etter 2005 enten helt nye eller fullrenoverte. Samtidig bygges over 20 000 nye omsorgsboliger, som kan tilrettelegges for beboere med behov for heldøgns pleie og omsorg. Staten har gitt over 30 milliarder kroner i tilskudd til nye sykehjem og omsorgsboliger og oppgradering av eksisterende bygningsmasse i planperioden.

Les mer: