Historisk arkiv

Utlyser "Kvalitetspris" til gode skoleiere

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Utdannings- og forskningsdepartementet

Utdannings- og forskningsdepartementet vil i samarbeid med Kommunenes Sentralforbund utlyse en "Kvalitetspris" til gode skoleeiere. Prisen skal tildeles kommuner eller fylkeskommuner som har utmerket seg som gode arbeidsgivere og bevisste skoleeiere. Prisen skal stimulere til målrettet arbeid for å heve kvaliteten på opplæringen.(13.08.02)

Pressemelding

Nr.: 094-02
Dato: 13.august

Utlyser "Kvalitetspris" til gode skoleeiere

Utdannings- og forskningsdepartementet vil i samarbeid med Kommunenes Sentralforbund utlyse en "Kvalitetspris" til gode skoleeiere. Prisen skal tildeles kommuner eller fylkeskommuner som har utmerket seg som gode arbeidsgivere og bevisste skoleeiere. Prisen skal stimulere til målrettet arbeid for å heve kvaliteten på opplæringen.

Statsråd Kristin Clemet lanserte prisen i sin tale på en nasjonal opplæringskonferanse som nå pågår i Steinkjer. Kriteriene for prisen er nå under utredning og første prisutdeling vil etter planen finne sted våren 2003.

Departementet gjennomgår lov- og regelverket og vurderer finansieringen av grunnskolen og videregående opplæring for å gi skoleeier og den enkelte skole et større handlingsrom enn i dag.

- Den omfattende forsøksvirksomheten i skolen viser at tiden er moden for å endre mange av dagens detaljerte lover og forskrifter. Regelverket skal fremme og ikke hemme utviklingen av skolen, sier Clemet. Hun har tillit til at kommuner og fylkeskommuner vil utnytte et større handlingsrom til skolens beste.

Clemet påpekte også at fremtidens kompetansebehov overskrider dagens faggrenser og tradisjonelle bransjeinteresser.

- Dersom ikke bransjene i større grad evner å se ut over egne interesser, er tiden overmoden for å diskutere samarbeidet om fagopplæringen og vurdere de ulike aktørenes rolle og oppgaver, sa statsråden.

Statsrådens tale ved nasjonal opplæringskonferanse i Steinkjer 13.august 2002.