Historisk arkiv

Otto Gregussen: Krever respekt for regelverket i fiskeriene

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Fiskeridepartementet

Fiskeriminister Otto Gregussen ber fiskeridirektøren opprette en arbeidsgruppe som gjennomgår regelverket for utøvelsen av fisket med sikte på forenklinger og forbedringer. Utgangspunktet for arbeidet er forslagene som ble lagt fram og drøftet på møtet i Bodø 24. april. (26.04.01)

Pressemelding

Nr.: 34/2001
Dato: 26.04.2001
Kontaktperson: Ekspedisjonssjef Johán H. Williams 22 24 64 40

Otto Gregussen: Krever respekt for regelverket i fiskeriene

Fiskeriminister Otto Gregussen ber fiskeridirektøren opprette en arbeidsgruppe som gjennomgår regelverket for utøvelsen av fisket med sikte på forenklinger og forbedringer. Utgangspunktet for arbeidet er forslagene som ble lagt fram og drøftet på møtet i Bodø 24. april.

På bodømøtet ble det presentert 31 forslag om forenklinger av regelverket fra organisasjoner og enkeltpersoner i fiskerinæringa, etter at fiskeriministeren i et åpent brev utfordret næringas utøvere på dette punktet. Blant temaene som ble lagt særlig vekt på er legitimitet og informasjon om reguleringene, sluttsedler og fangstdagbøker, bifangst og samlekvoter for flere fiskeslag og ulike tekniske reguleringer. Arbeidsgruppen vil bli sammensatt av representanter for fiskerimyndighetene og næringa. Arbeidsgruppen skal fremme forslag til regelendringer.

- Jeg er fornøyd med møtet i Bodø og det er viktig å få arbeidet med regelverket raskt i gang. Denne prosessen skal ikke erstatte den ordinære saksbehandlingen med høringer, den kommer i tillegg, sier fiskeriminister Otto Gregussen. - Enklere regelverk er ett av flere tiltak for å bedre ressursforvaltningen, men det nytter lite å gjøre reglene enklere dersom utøverne ikke er innstilt på å følge dem. Derfor er etikk og holdningsskapende arbeid helt grunnleggende. Enhver plikter å følge reglene selv om verden omkring ikke er perfekt. Det kan ikke være slik at dersom en er uenig i reglene, eller mener at andre fusker, så trenger en ikke følge regelverket.

- Jeg har drøftet dette grundig med Norges Fiskarlag og Fiskerinæringens Landsforening og er tilfreds med at vi er helt på linje og at organisasjonene engasjerer seg tungt i disse viktige spørsmålene. Særlig har fiskarlaget i flere år arbeidet med denne problematikken, sier fiskeriminister Gregussen.

Relaterte lenker