Historisk arkiv

Samarbeidsprotokoll Norge - Russland

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Miljøverndepartementet

Miljøvernminister Siri Bjerke og den russiske minister for naturressurser Boris A. Yatskevich, undertegner mandag 18. september en protokoll om fortsatt bredt miljøvernsamarbeid mellom Norge og Russland. (15.09.00)

Pressemelding

Dato: 15.09.00

Samarbeidsprotokoll mellom Norge og Russland

Miljøvernminister Siri Bjerke og den russiske minister for naturressurser Boris A. Yatskevich, undertegner mandag 18. september en  protokollom fortsatt bredt miljøvernsamarbeid mellom Norge og Russland. Protokollen legger særlig vekt på å bevare de nordlige havområdene fri for skadelige miljøpåvirkninger.

Protokollen undertegnes i forbindelse med et bilateralt møte mellom de to ministrene i Oslo. Statene tar sikte på et samarbeid om felles gjennomføring av klimagassreduserende tiltak, og samarbeid om kompetansebygging i miljøforvaltningen og industrien. I tillegg legger avtalen til rette for et samarbeid for videreutvikling av internasjonale miljøkonvensjoner. Blant andre klimakonvensjonen, biodiversitetskonvensjonen og Oslo-Paris konvensjonen for vern av havmiljø.

Miljøvernminister Siri Bjerke vil under møtet også ta opp spørsmål knyttet til overvåking og miljøkonsekvensutredninger i forbindelse med u-båten Kursks forlis i Barentshavet.

Pressen inviteres til pressekonferanse i forbindelse med undertegningen av protokollen. Det blir mulighet for intervju med begge ministrene.

Sted: Miljøverndepartementet, Myntgata 2, Oslo

Tid: Mandag 18. september kl. 11:00

Kontaktperson: Brage Rønningen, tlf. 22 24 57 09, mob. 90 10 73 85