Historisk arkiv

Drift av flyruten Røros - Oslo: Anbud fra fire selskap

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Samferdselsdepartementet

Følgende selskaper har levert inn anbud for drift av flyruten Røros - Oslo: Braathens ASA, Danish Air Transport, Scandinavian Airlines System og Widerøe’s Flyveselskap ASA. (24.04.2001)

Pressemelding

Nr.: 32/2001
Dato: 24.04.01

Drift av flyruten Røros - Oslo: Anbud fra fire selskap

Samferdselsdepartementet har i dag mottatt fire anbud for drift av flyruten Røros - Oslo. Følgende selskaper har levert inn anbud: Braathens ASA, Danish Air Transport, Scandinavian Airlines System og Widerøe’s Flyveselskap ASA. Anbudene gjelder for perioden fra 1. august 2001 til 31. mars 2003. Frist for innsending av anbud var satt til 20. april i år. Dette anbudet avløser den midlertidige kontrakten som Samferdselsdepartementet inngikk med Danish Air Transport for drift av flyruten Røros - Oslo fra og med 2. januar 2001 fram til anbudsoppstart.

Samferdselsdepartementet vil nå gå gjennom anbudene, med sikte på å velge flyselskap som vil få enerett til å betjene ruten Røros - Oslo. Valg av flyselskap kan tidligst skje 20. juni i år, med igangsetting av trafikken 1. august.

I forbindelse med gjennomgangen tar Samferdselsdepartementet forbehold om at mottatte anbud oppfyller de anbudsspesifikasjoner som er fastsatt av departementet. Enerett til drift av flyruten Røros - Oslo blir i utgangspunktet tildelt det flyselskapet som har det anbud som gir lavest behov for godtgjørelse fra staten for drift av flyruten Røros - Oslo og som ellers oppfyller fastsatte krav. Dette kan fravikes på nærmere fastsatte vilkår, hvis det er flyselskaper som leverer inn anbud med bruk av fly med mer enn 100 seter. Et slikt ruteopplegg kan likevel ikke velges hvis det er mer enn 10 prosent dyrere enn rimeligste anbud.

Relaterte lenker:

Pressemelding nr. 19/2001: Anbud for drift av flyrute Røros – Oslo

Anbudsinvitasjon: Ruteflyginger Røros - Oslo v. v. 1. august 2001 - 31. mars 2003

 

Pressemelding nr. 128/2000: Drift av flyrute Røros – Oslo: Danish Air Transport får midlertidig kontrakt