Historisk arkiv

349 mill. kroner til Norges Idrettsforbund og Olympiske Komité

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kultur- og kirkedepartementet

Norges Idrettsforbund og Olympiske Komité (NIF) tildeles 349 millioner kroner av det forventede spilleoverskuddet fra Norsk Tipping AS til fordeling i 2006. Dette ble vedtatt i statsråd 16. desember. Tildelingsbrev

Pressemelding

Nr.: 05/196
Dato: 16.12.2005
Kontaktperson: Ekspedisjonssjef Paul Glomsaker t. 22 24 80 50

349 mill. kroner til Norges Idrettsforbund og Olympiske Komité

Tildelingsbrev

Norges Idrettsforbund og Olympiske Komité (NIF) tildeles 349 millioner kroner av det forventede spilleoverskuddet fra Norsk Tipping AS til fordeling i 2006. Dette ble vedtatt i statsråd 16. desember.

- Årets tilskudd er en styrking av den statlige innsatsen for å understøtte idrettslagenes arbeid med å utvikle et godt aktivitetstilbud for barn og ungdom, sier statsråd Trond Giske. Dette innebærer en økning på 3 millioner kroner i tilskuddet til lokale aktivitetstiltak for barn og ungdom gjennom særforbund.

Gjennom årets tildeling fokuserer departementet på idrettsorganisasjonenes innsats for å sikre like vilkår for deltakelse for begge kjønn innenfor idretten. Departementet ber NIF styrke arbeidet med å øke andelen jenter og kvinner som aktive, trenere og ledere i norsk idrett.

- Økonomien i er i bedring, men det er fortsatt viktig at NIF fokuserer på nødvendig utvikling av organisasjonen og effektiv drift, sier statsråd Giske.

Tilskuddet omfatter grunnstøtte til NIFs sentraladministrasjon, til idrettskretser og til særforbund. I tillegg gis det egne rammetilskudd til aktiviteter for barn og ungdom og til toppidrett.