Historisk arkiv

Årets frivilligpris til ung ildsjel

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kultur- og kirkedepartementet

- Privinneren har satt ungdomspolitikk høyt på dagsordenen. Han har et glødende engasjement innen ungdomsarbeid, rusforebygging og idrett, sa kultur- og kirkeminister Trond Giske. Statsråden delte ut den nasjonale frivilligprisen på FNs frivillighetsdag 5. desember. Den nasjonale juryen var enstemmig på at prisen skulle gå til Pål Sverre Fikse Pedersen (23) fra Verdal.

Pressemelding

Nr.: 194/05
Dato: 05.12.2005
Kontaktperson: Rådgiver Kirsten Haaland, tlf 90 75 50 96

Årets frivilligpris til ung ildsjel

- Privinneren har satt ungdomspolitikk høyt på dagsordenen. Han har et glødende engasjement innen ungdomsarbeid, rusforebygging og idrett, sier kultur- og kirkeminister Trond Giske. Statsråden delte ut den nasjonale frivilligprisen på FNs frivillighetsdag 5. desember.

Den nasjonale juryen var enstemmig på at prisen skulle gå til Pål Sverre Fikse Pedersen (23) fra Verdal. Juryen la vekt på kandidatenes store engasjement og brede nedslagsfelt og at han har markert seg på en forbilledlig måte i arbeidet for barn og ungdom. Hans innsats i det regionale organisasjonsarbeidet har vært sterkt medvirkende til at Fylkestinget i Nord-Trøndelag har ungdomspolitikk som et hovedsatsingsområde.

Hvert fylke har nominert en kandidat til frivilligprisen og Pål Sverre Fikse Pedersen var kandidaten fra Nord-Trøndelag. Statsråden delte ut prisen i Froland som er hjemstedet til fjorårets vinner, Foreningen Chin Christian Union Froland (CCUF).

Frivilligprisen skal i følge formålsparagrafen gis til: " En initiativrik person, lokal forening eller gruppe, som med sine ideer og pågangsmot har bedret trivsel og livskvalitet for andre, samt bidratt til et mer åpent, aktivt og trygt samfunn". Juryen mener Pål Sverre Fikse Pedersen på en svært god måte tilfredstiller alle krav innen formålsparagrafen.

Juryens begrunnelse

Beskrivelse av fylkesvise kandidater