Historisk arkiv

Øyafestivalen får knutepunktstatus for rock

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kultur- og kirkedepartementet

- Øyafestivalen kan vise til et mangfoldig program preget av høy kunstnerisk kvalitet og bredde innen pop- og rocksjangeren der man har lykkes å få både gode norske og utenlandske navn, sier kultur- og kirkeminister Trond Giske.

 

Kultur- og kirkedepartementet har i dag bestemt at Øyafestivalen skal tilbys et oppdrag som knutepunktfestival for rock.

- Festivalen har en solid nasjonal posisjon på sitt område og er internasjonalt orientert i tillegg til å oppfylle de øvrige vurderingskriteriene, sier statsråd Giske. - I søknaden har Øyafestivalen redegjort for økt internasjonal satsning, nye prosjekter og kompetanseutviklingstiltak som de ønsker å realisere med knutepunktstatus. Vi har også lagt vekt på at Øyafestivalen vil videreutvikle sin traineeordning for mindre festivaler og øke satsningen på bestillingsverk og ulike tiltak og seminarer gjennom året, sier kulturministeren.   

Knutepunktstatusen gjelder fra og med 2008 og innebærer at Øyafestivalen vil få 1,5 millioner kroner i statlig støtte. Dette vil også utløse støtte fra Oslo kommune på 1 million, slik at den totale støtten blir på 2,5 millioner kroner. De formelle betingelsene for knutepunktstatus ventes å bli avklart på nyåret.

by:Larm, Hove, Storås, Quart og Øya søkte om knutepunktstatus. Departementet har hatt møter med hver enkelt søkerfestival i løpet av høsten. De fem søkerfestivalene er vurdert blant annet etter stedsforankring, festivalaktivitet hvert år, kunstnerisk ledende, koordinering og samarbeid, nasjonal og internasjonal orientering, nyskapende og utviklingsorientert, publikumsutvikling, god ressursutnyttelse og regional medvirkning.

 Vedlegg: Faktaark