Historisk arkiv

Bedre kvalitet i velferdstjenester

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kommunal- og regionaldepartementet

Statsråd Magnhild Meltveit Kleppa åpner tirsdag 25. august den store Kvalitetskonferansen 2009 i Oslo. Over 800 deltakere får se de gode eksemplene på prosjekter som bedrer kvaliteten i kommunale velferdstjenester.

Statsråd Magnhild Meltveit Kleppa åpner tirsdag 25. august den store Kvalitetskonferansen 2009 i Oslo. Over 800 deltakere får se de gode eksemplene på prosjekter som bedrer kvaliteten i kommunale velferdstjenester.
- Jeg håper alle de gode eksemplene både gir inspirasjon og læring til andre kommuner. Alle kommuner må arbeide med å bedre kvaliteten i tjenestetilbudene sine slik at hverdagen blir bedre både for de som trenger  velferdstjenester og de som yter dem. Og tjenestene blir bedre når ansatte, ledere og politikere gjør felles innsats for felles mål, sier kommunalminister Magnhild Meltveit Kleppa.

  • Tid: Åpning 25. august kl. 10.00
  • Sted: Oslo Kongressenter, Folkets Hus
  • Program (pdf)

KL. 14.45 onsdag 26. august deler statsråden ut årets priser for fremragende kvalitetsarbeid i kategoriene oppvekst, pleie og omsorg og sykefraværsreduksjon. 51 av 138 kommuner i Kvalitetskommuneprogrammet har bedt om å bli vurdert. Det er nominert tre kommuner til hver av prisene.

Oppvekst:
Verdal er nominert med prosjektet ”Helhetlige oppvekstplaner”.
Molde er nominert med prosjektet ”God – bedre – best. Hvordan gi det beste barnehagetilbudet?”
Sørum er nominert med prosjektet ”Ringvirkninger – helhetlig barnehage- og skoleutvikling”.

Pleie og omsorg:
Modum er nominert med prosjektet ”Kvalitetsutvikling, nærvær og heltid/deltid”.
Bydel Nordre Aker, Oslo er nominert med prosjektet ”Kvalitetsutvikling i hjemmetjenesten”.
Vennesla er nominert med prosjektet ” Kvalitetstid/nærvær med beboerne”.

Sykefravær:
Vaksdal er nominert med prosjektet ”Innsats sjukefråvær”.
Sola er nominert med prosjektet ”Prosjekt gravide i tjenesteområdet Levekår og Prosjekt Solrommet”.
Tana er nominert med prosjektet ”Sykefravær”.

Kvalitetskommuneprogrammet startet opp i 2007. Programmet er et samarbeid mellom staten, KS og arbeidstakerorganisasjonene. Arbeidet skal stimulere til lokalt utviklingsarbeid, bidra til økt kvalitet i tjenestene og redusert sykefravær i kommunene. Ved utgangen av 2. halvår 2009 var 138 kommuner med i Kvalitetskommuneprogrammet. Tolv av kommunene er valgt ut særskilt for å prøve ut tiltak som kan bidra til å redusere sykefraværet.