Historisk arkiv

Mat: Norsk-svensk matsamarbeid

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Mat: Norge inviterer Sverige med i et matsamarbeid. - Jeg tror samarbeidsmulighetene mellom Norge og Sverige har et stort utviklingspotensial på matområdet, sier Ola T. Heggem, statssekretær i Landbruks- og matdepartementet.

Mat: Norsk-svensk matsamarbeid

Mat: Norge inviterer Sverige med i et matsamarbeid. - Jeg tror samarbeidsmulighetene mellom Norge og Sverige har et stort utviklingspotensial på matområdet, sier Ola T. Heggem, statssekretær i Landbruks- og matdepartementet. Heggem innledet i dag på et seminar i regi av Voksenåsen og Norsk Svensk Handelskammer med tittelen "Svensk og norsk mat - med Skåne i fokus".
 

Utviklingen av matstrategien
- Jeg tror mulighetene ligger meget godt til rette når det gjelder produktutvikling og utvikling av nye markedskanaler mellom våre to land. Dette gjelder særlig for småskalaprodusenter med spesialprodukter som kan berike matmangfoldet i våre land, sa Heggem i sitt innlegg. Det ville vært svært interessant om vi kunne utveksle erfaringer, kunnskap og kompetanse og bygge gode faglige nettverk med sikte på å dra nytte av hverandres erfaringer innenfor småskala matproduksjon og omsetning.

Norske interesser
Ola T Heggem understreket at de norske interessene i et slikt samarbeid vil være:
 

  1. Hensynet til forbrukerens valgmuligheter og en videre utvikling av matmangfoldet
  2. Matområdets tilknytning til andre næringer hvor det kan utvikles synergi og merverdi, for eksempel innenfor reiseliv og turisme.
  3. At dette samlet sett gir effektive bidrag til å opprettholde distriktsbosetting og sysselsetting.