Historisk arkiv

Dyr: EU har fastsatt tiltakssonen for munn- og klauvsjuke

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Dyr: EU har utarbeidet kart som viser hvilket område som er underlagt restriksjoner for å hindre spredning av munn- og klauvsjukesmitte. Det er ikke rapportert om nye tilfeller.

Dyr: EU har utarbeidet kart som viser hvilket område som er underlagt restriksjoner for å hindre spredning av munn- og klauvsjukesmitte. Det er ikke rapportert om nye tilfeller.

I dag møtes EUs faste komité for mattrygghet og dyrehelse i Brussel for å drøfte situasjonen og gi Kommisjonen tilbakemeldinger på de tiltakene som ble fastsatt tirsdag. 

Tilstrekkelig tiltak for å beskytte norsk husdyrproduksjon
Veterinærinstituttet har vurdert risikoen for videre spredning av munn- og klauvsjuke (MKS) fra Storbritannia til å være uendret i forhold til tidligere. Mattilsynet mener at de tiltak som er iverksatt av britiske veterinærmyndigheter og EU-kommisjonen er tilstrekkelig for å beskytte norsk husdyrproduksjon.

Utbruddet er kommet i en husdyrtett sone. Tirsdag konkluderte en foreløpig rapport med at smitten kommer fra det statlige forskningslaboratoriet for munn- og klauvsjuke i Pirbright. Men måten smitten er spredt på er foreløpig ikke fastlagt.

Dyr: EU har utarbeidet kart som viser hvilket område som er underlagt restriksjoner for å hindre spredning av munn- og klauvsjukesmitte.