Historisk arkiv

Blåtunge: Orientert om håndtering

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Blåtunge: Landbruks- og matepartementet fikk i går en grundig orientering fra Mattilsynet og Veterinærinstituttet om situasjonen, og om hvilke tiltak Mattilsynet vil sette i verk for å nå målsetningen om å utrydde sykdommen blåtunge.

Blåtunge:  Orientert om Mattilsynets håndtering av dyresykdommen blåtunge.
Landbruks- og matdepartementet fikk i går en grundig orientering fra Mattilsynet og Veterinærinstituttet om situasjonen, og om hvilke tiltak Mattilsynet vil sette i verk for å nå målsetningen om å utrydde sykdommen blåtunge.

Departementet har tillit til at Mattilsynet iverksetter de nødvendige tiltakene for å bekjempe dyresjukdommen blåtunge. Det gode samarbeidet mellom Matttilsynet og Veterinærinstituttet samt kontakten som Mattilsynet har med næringens organisasjoner er meget viktig. Det er også opprettet kontakt med myndighetene i Sverige og Danmark. Mattilsynet har forsikret departementet om at de følger situasjonen nøye og vil revurdere strategien hvis situasjonen endrer seg.

  • Brev til LMD, Håndtering av dyresykdommen blåtunge (pdf, 31kb)
  • Vedlegg til brev til LMD: Videre håndtering av utbruddet av blåtunge (pdf, 68kb)
  • Vedlegg til brev til LMD: Samfunnsøkonomisk vurdering blåtunge (pdf, 119kb)
  •  

    Landbruks- og matministeren vil onsdag neste uke ha et møte med næringens organisasjoner sammen med Mattilsynet og Veterinærinstituttet, for å drøfte situasjonen nærmere.