Historisk arkiv

Synliggjør norsk trearkitektur i Berlin

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

For første gang presenteres norsk trearkitektur på Grüne Woche i Berlin. Den norske standen på Messe Berlin har blitt oppgradert og utvidet, med utgangspunkt i tre som materiale og med bilder av fremragende norsk trearkitektur.

Som en del av tre- og arkitektursatsingen arrangerer Arkitektbedriftene i Norge et fagseminar med fokus på treets muligheter i fremtidens arkitektur. Her vil landbruks- og matminister Lars Peder Brekk innlede. Sammen med Landbruks- og matdepartementet, Trefokus og Innovasjon Norge har Arkitektbedriftene i Norge hatt ansvar for seminaret om trebruk og trearkitektur og oppgraderingen av den norske standen. 

Treets kokker
– Arkitektene er en svært viktig samarbeidsaktør for Landbruks- og matdepartementet for at trevirke skal tas i bruk i nye bygg og på nye områder. – Arkitektene er på mange måter treets kokker og en svært viktig premissleverandør for hvordan framtidens bygg skal utformes – både med hensyn til materialbruk og energibruk. At arkitektene derfor nå ser ut til å engasjere seg også innenfor temaet energi er svært spennende, sier landbruks- og matminister Lars Peder Brekk.

Tre er et miljøvennlig bygningsmateriale. Det er et fornybart råstoff til bygningsmateriale og til produksjon av energi til bygg, det krever mindre energi ved framstilling enn de fleste andre materialer, produkter av trevirke lagrer karbon gjennom hele sin levetid og det kan brukes som miljøvennlig energi ved drift og etter endt bruk i bygg. I Norge har vi også en skogressurs som kan utnyttes bedre på en bærekraftig måte.

Marielunden Stavanger flermannsbolig Arkitekt: Nocon:form, Eder Bielsel Arkitekter, Schønher landskap KS

Marielunden Stavanger flermannsbolig Arkitekt: Nocon:form, Eder Bielsel Arkitekter, Schønher landskap KS (Foto: Treteknisk)

Shell bensinstasjon Notodden Næringsbygg Slipplaft

Shell bensinstasjon Notodden Næringsbygg Slipplaft (Foto: Grete Bro)