Historisk arkiv

Ny æra i vannforvaltningen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Miljøverndepartementet

- Vi satser på en ny æra i vannforvaltningen, med vanndirektiv og vannforskrift og med ny naturmangfoldlov som først og fremst sikrer bærekraftig bruk av natur. Dette sa statssekretær Heidi Sørensen på konferansen ”Kunnskap om fremtidens vannforvaltning” i Oslo 15. april.

- Det er et betydelig behov for mer kunnskap om innsjøer, elver, grunnvann og kystvann når vi nå legger om til en helhetlig og økosystembasert forvaltning av vannet vårt, sa Sørensen videre. - Dette vil koste noe, og det er derfor ekstra gledelig at et enstemmig Storting akkurat har gitt sitt samtykke til satsingen. Med denne omleggingen er vi sikre på at miljøtiltakene treffer. Gevinsten av satsingen er et enda bedre vannmiljø, der planter og dyr trives og der vi kan legge til rette for en bærekraftig bruk, sa Sørensen.

Konferansen tok opp vannutfordringer som følge av EUs rammedirektiv for vann, som Norge har forpliktet seg til å gjennomføre. Målet er godt vannmiljø i ferskvann og kystvann. Forurensning, fysiske inngrep og biologiske endringer skal sees i sammenheng. Dette forutsetter en kunnskapsbasert vannforvaltning og et samarbeid på tvers av sektorer, noe konferansen også bidro til med sin brede deltakelse og mange medarrangører (se vedlagte program for konferansen).

Les mer på Vannportalen

Les Heidi Sørensens foredrag