Historisk arkiv

Optimisme og forventning i Grenland

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Nærings- og handelsdepartementet

Gassrør, krafttilgang, rammebetingelser og skipslei inn Frierfjorden var sentrale temaer da næringsminister Odd Eriksen møtte representanter for bedrifter og ansatte i Grenland mandag 24. april 2006.

Optimisme og forventning i Grenland

Gassrør, krafttilgang, rammebetingelser og skipslei inn Frierfjorden var sentrale temaer da næringsminister Odd Eriksen møtte representanter for bedrifter og ansatte i Grenland mandag 24. april 2006. Fremtidstroen er sterk, samtidig som forventningene til regjeringen er betydelige når det gjelder bygging av gassrørledning til regionen. Statsråden lot seg imponere av de store omstillingene som denne regionen har gjenomgått i løpet av de senere årene.

- Den gode industrielle kunnskapene har gitt resultater og det finnes tallrike eksempler på nye bedrifter som har dukket i kjølvannet av vellykkede omstillingsprosesser. Jeg tror også at noe av årsaken til suksessen ligger i det gode samarbeidet mellom partene i arbeidslivet i denne regionen, uttalte statsråden.

Statsråden var spesielt glad over det som har skjedd etter at Hydro la ned magnesiumvisksomheten på Herøya og 600 arbeidsplasser gikk tapt. At Herøya Industripark nå omfatter om lag 90 bedrifter med til sammen 3.100 mennesker er et resultat det er all grunn til å være stolt av, mente han. Den store nedturen kom ikke og folk er sikret nytt arbeid å gå til.

Les Vekst og omstilling i Grenland, kronikk i Telemarksavisa 24. april 2006.

Odd Eriksen i Porsgrunn
Nærings- og handelsminister Odd Eriksen på talerstolen i Porsgrunn 24. april 2006.



25. april 2006