Historisk arkiv

En milliard til reiselivsnæringen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Nærings- og handelsdepartementet

En fersk kartlegging av offentlige midler som brukes til utvikling av reiselivsnæringen i Norge, viser at offentlige aktører bevilget en milliard kroner til reiselivsnæringen i 2007.

Bryggen i Bergen.En fersk kartlegging av offentlige midler som brukes til utvikling av reiselivsnæringen i Norge, viser at offentlige aktører bevilget en milliard kroner til reiselivsnæringen i 2007.

Kartleggingen er gjennomført av Oxford Research på oppdrag fra Nærings- og handelsdepartementet.

- Dette er en del av oppfølgingen av den nasjonale reiselivsstrategien vi lanserte i 2007. For første gang har vi nå en samlet framstilling av hva som brukes av offentlige midler til reiselivsnæringen i Norge. Dette gir et godt utgangspunkt for diskusjoner om hvordan vi best innretter innsatsen slik at de offentlige midlene kommer reiselivsnæringen til gode på best mulig måte, sier politisk rådgiver Fride Solbakken i Nærings- og handelsdepartementet.

Det har vært en jevn økning i de offentlige bevilgningene til reiselivsnæringen de siste årene, fra 694 millioner i 2004 til 1,09 milliarder i 2007. Med andre ord økte de offentlige bevilgningene til reiselivet med 56 prosent i perioden.

- Utredningen viser at reiselivsnæringen prioriteres høyt – noe som er i tråd med målene vi staket ut i Soria Moria-erklæringen, sier Solbakken.

Det formålet som ble bevilget klart mest midler til i 2007 var profilering av Norge som reisemål, nasjonalt og regionalt, med omlag 318 millioner kroner i 2007. 

Når en ser på hvilke fylker midlene ble bevilget til, var Nordland i 2007 fylket som benyttet mest offentlige midler til reiselivsformål, med drøyt 94 millioner kroner, deretter Hordaland med 79 millioner, Troms med 67 millioner og Finnmark med 63 millioner.

Les rapporten her.