Historisk arkiv

Samferdselsnytt fra EU (12/2007)

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Samferdselsdepartementet

Ny utgave av nyhetsbrev om samferdsel, fra samferdselsråd Carsten Horn-Hanssen i Brussel.

Av innholdet i denne utgaven:

Kommisjonen (KOM)
presenterte 19. desember et revidert forslag til fremme av rene og energieffektive kjøretøy og forslag til forordning om CO2-utslippskrav til nye passasjerbiler. KOM presenterte videre 20. desember veiledende materiale knyttet til kjøre- og hviletidsdirektivet og første rapport om implementering av Single European Sky.   

Det europeiske Råd
avholdt møte 14. desember, der man bl.a. vedtok konklusjoner på EUs maritime strategi. Portugal overlot formannskapsvervet til Slovenia, som bl.a. vil prioritere Galileo, veitransportpakken og arbeidet med en veitransportavtale mellom Vest-Balkan og EU, sikkerhetsdirektivet for jernbane og ERA-forordningen. Miljørådet behandlet forslaget om inkludering av luftfarten i kvotehandelssystemet 20. desember.

Parlamentet:
Plenumssesjon avholdt 10-13. desember, der kompromiss mellom EP og Rådet på utvidelse av EASAs oppgaver og på interoperabilitetsforordningen ble vedtatt. TRAN-komiteen avviste på sin sesjon i desember alle endringsforslag ifm. annen lesning av postforslaget, og ga full støtte til Rådets politiske enighet fra 1. oktober.