Historisk arkiv

Retningslinjer: Utenriksdepartementets tilskudd til informasjon om europeisk samarbeid 2008

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Informasjon om europeisk samarbeid

Det kan søkes om tilskudd til informasjonstiltak overfor norske målgrupper om europeisk samarbeid i 2008.

 

Søknadsfrist er fredag 18. januar 2008.

Søknader må være postlagt innen denne dato for å komme i betraktning.

Søknad sendes:
Utenriksdepartementet,
Europapolitisk seksjon,
Postboks 8114 DEP,
0032 OSLO
Tlf.: 22 24 39 38
Faks: 22 24 95 54
E-post: s-eurpol@mfa.no.

Søknadsskjema (PDF)

Søknadsskjema (Word)

 

Om tilskuddsordningen

Det er i utgangspunktet avsatt NOK 5,287 mill. til denne tilskuddsordningen for 2008. Målet med ordningen er å stimulere til debatt i Norge om sentrale europaspørsmål samt å oppmuntre ikke-offentlige aktører til nettverksbygging i Europa. Bevilgningen dekker informasjonstiltak, slik som arrangering av kurs, seminarer og foredrag, produksjon av informasjonsmateriell, video/radio-produksjoner, kampanjer og web-prosjekter etc. i Norge. Videre kan det gis støtte til reisevirksomhet i forbindelse med deltagelse i nettverksbygging med andre europeiske aktører og arbeid med saksfelt der Norge samarbeider med EU.

Tiltakene det søkes støtte til bør gi økt kunnskap om ulike aktører, miljøer og institusjoner i Europa og samarbeidet mellom disse. Spredningseffekt utover organisasjonen vektlegges.

Erfaringsmessig mottas langt flere søknader enn departementet kan innvilge. Ingen prosjekter kan derfor regne med fullfinansiering. Støttebeløp vil måtte begrenses til en mindre andel av kostnadene. Alle søknader må derfor inneholde opplysninger om øvrig finansiering.

 

Planlegging/søknadsutforming

Dersom initiativtaker til tiltaket er et lokallag eller en underavdeling av en organisasjon, skal hovedorganisasjonen være avsender. Når det søkes støtte til flere tiltak må dette samles i en felles forsendelse og prioritering mellom tiltakene må framgå. Det skal fylles ut separate søknadsskjemaer for hvert tiltak.

I vurderingen av søknadene vil det bli tatt hensyn til:

1. Kvalitet og god planlegging.
2. Budsjettering. Kostnader må stå i et rimelig forhold til tiltakets mål og antatte effekt.
3. En ønsker å støtte et mangfold, både når det gjelder tema, type tiltak, organisasjon/aktør og målgrupper.

Det gis ikke støtte til:

1. Faste lønns- og driftsutgifter
2. Kommersielle aktører
3. Politiske partier (politiske partier kan delta i aktiviteter som er finansiert ved tilskudd til andre mottakerorganisasjoner)
4. Produksjon av bøker
5. Større mediebedrifters tiltak

 

Rapport- og regnskapsforpliktelser

Det skal leveres rapport og revisorbekreftet regnskap for tiltaket senest innen 1. mars 2009. Egen evaluering må leveres samtidig. Evalueringen bør vise hvordan tiltaket ble gjennomført, hvilken umiddelbar oppmerksomhet/effekt/oppslutning tiltaket fikk og vise til evt. ringvirkninger/planer for oppfølging.

Mottakere av støtte må kunne legge fram fullstendig regnskap som er oppstilt i tråd med budsjettet i søknaden. Eventuell omdisponering av tildelte midler må godkjennes av departementet etter skriftlig søknad.

Midlene er ikke overførbare til påfølgende budsjettår. Det tas forbehold om adgang for departementet eller Riksrevisjonen til å iverksette kontroll med at tilskuddet er benyttet etter forutsetningene. Det vises for øvrig til Økonomireglement for staten, fastsatt ved kgl. res. 26.01.96 fra Finans- og tolldepartementet, kapittel 11.