Historisk arkiv

Tilskudd til informasjon- og utredningsprosjekter om norske interesser

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Utenriksdepartementets prosjekt ”Refleks – norske interesser i en globalisert verden”, utlyser også for 2009 tilskuddsordningen ”Globale endringer, norske interesser og utenrikspolitikken i en ny tid”.

Utenriksdepartementets prosjekt ”Refleks – norske interesser i en globalisert verden” (www.regjeringen.no/refleks), iverksatt av utenriksminister Jonas Gahr Støre, utlyser også for 2009 tilskuddsordningen ”Globale endringer, norske interesser og utenrikspolitikken i en ny tid”. Hensikten med ordningen er å styrke kunnskap, skape engasjement og fremme debatt i den norske befolkningen om norske interesser og globale endringer. Ordningen vil gi frivillige organisasjoner, forskningsinstitusjoner, samt andre ikke-kommersielle aktører en mulighet til å søke om midler for å bidra i - og heve - denne debatten.

I vurderingen av søknadene vil man ta hensyn til:

• Framtidsrettede og nytenkende vinklinger rundt temaet globale endringer som bidrar til å løfte den utenrikspolitiske debatten i Norge og styrke kunnskap og internasjonalt engasjement i befolkningen.

• Originalitet, god planlegging og budsjettering, samt interessant og relevant temamessig innhold hvor kostnadene står i et rimelig forhold til tiltakets mål og antatte effekt.

• Mangfold, både når det gjelder tema, tiltak, organisasjoner og målgrupper. Det vil bli vektlagt at informasjons- og kunnskapstiltak totalt sett har en landsdekkende utstrekning og at det stimuleres til kunnskapsbasert debatt og dialog rundt emnet.

Ordningen er primært ikke ment for organisasjoner og tiltak som støttes over Norads Informasjonsstøtteordning med fokus på nord-sør og utviklingsspørsmål, eller Utenriksdepartementets tilskuddsordninger ”Informasjon om europeisk samarbeid” og ”Opplysningsarbeid for fred”.

Søknadsfrist er 15. februar 2009. Øvre søknadsgrense for hvert tiltak er
kr. 250 000.-

Søknadsskjema skal sendes pr. post og e-post til:

Utenriksdepartementet
v/Refleks - norske interesser i en globalisert verden
Postboks 8114 Dep.
0032 Oslo

E-post: refleks@mfa.no

Mer informasjon om ordningen:

  • Retningslinjer for tilskuddsordningen  ”Globale endringer, norske interesser og utenrikspolitikken i en ny tid” ( Word / Pdf )
  • Søknadsskjema (Word / Pdf )