6 Merknader til lovforslaget
Til endringene i angrerettloven § 2
Bokstav g
svarer innholdsmessig til gjeldende bokstav h. Bestemmelsen gjennomfører forbrukerrettighetsdirektivet artikkel 3 nr. 4. Se de generelle merknadene i Prop. 64 L (2013–2014) punkt 3.2.3.
Bokstav h
svarer til tidligere bokstav f, slik denne lød før ikraftsettingen av lov 18. februar 2022 om endringer i forsikringsavtaleloven mv. (forsikringsdistribusjon mv.). I Prop. 64 L (2013–2014) heter det at bestemmelsen
«gjør unntak fra loven for avtaler som inngås med ekomtilbyder for enkeltstående bruk. For eksempel når man på en internettkafé betaler for bruk av en telefon eller for en internettforbindelse. Bestemmelsen gjelder avtalen mellom forbrukeren og ekomtilbyderen som leverer telefon- eller bredbåndstjenesten. Det samme gjelder telefaks. «Ekomtilbyder» er ment å dekke de som tilbyr telekommunikasjonstjenester. Unntaket skyldes at det er upraktisk dersom kravene til forhåndsinformasjon, avtalebekreftelse og angrerett skal gjelde for disse tjenestene. Bestemmelsen gjennomfører forbrukerrettighetsdirektivet artikkel 3 nr. 3 bokstav m».
Se de generelle merknadene i Prop. 64 L (2013–2014) punkt. 3.2.8.
Bokstav i
Bokstaven gjennomfører forbrukerrettighetsdirektivet artikkel 3 nr. 3 bokstav c som unntar avtaler «om pengespill, som innebærer innsats med pengeverdi i hasardspill, herunder lotterier, kasinospill og veddemål» fra direktivets virkeområde. I tråd med den godt etablerte definisjonen i norsk rett må de tre elementene «innsats», «helt eller delvis tilfeldig resultat» og «en premie av økonomisk verdi» være til stede for at et spill skal utgjøre et pengespill. Denne definisjonen fremgår også av pengespilloven § 2. Se de generelle merknadene punkt 3.