Historisk arkiv

Folk er fornøyd med kommunale tjenester

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Kommunal- og regionaldepartementet

I en stor kommuneundersøkelse som TNS Gallup har gjort på oppdrag fra blant andre Kommunal- og regionaldepartementet kommer det frem at innbyggerne er mer fornøyd med tjenestene nå enn de var for et år siden. (14.03.2005)

Pressemelding

Nr.: 34/2005
Dato: 14.03.2005

Folk er fornøyd med kommunale tjenester

I en stor kommuneundersøkelse somTNS Gallup har gjort på oppdrag fra blant andre Kommunal- og regionaldepartementetkommer det frem at innbyggerne er mer fornøyd med tjenestene nå enn de var for et år siden. De som bruker tjenestene er også mer positive til tilbudet enn innbyggere som ikke bruker tjenestene.

- Kommunalt ansatte får i det daglige ufortjent negativ kritikk. Denne undersøkelsen er derfor en anerkjennelse til de kommuneansatte som hver dag legger igjen en stor innsats for brukere i alle landets kommuner, sier kommunal- og regionalminister Erna Solberg.

- Formålet med undersøkelsen er å få vite hva innbyggere i kommunene mener om de tjenestene de mottar. Kommuneundersøkelsen viser at innbyggerne stort sett er fornøyd med de kommunale tjenestene som produseres. Den svartmaling som fra enkelte hold finner sted i beskrivelsen av det kommunale tjenestetilbudet er derfor lite dekkende, sier Solberg.

- Det er likevel forskjeller i fornøydheten på de forskjellige tjenestene. Derfor må vi bli mer brukerorienterte og utvikle de tjenestene som vi ikke er gode nok på, fortsetter Solberg. - Økt grad av brukerundersøkelser, brukermedvirkning og brukervalg innenfor de kommunale tjenesteområdene vil kunne bidra ytterligere til å bedre tjenestetilbudet overfor innbyggerne. Det er derfor viktig at kommunene tar i bruk slike virkemidler for å styrke tilbudet enda mer

De som er brukere og de som ikke er brukere av kommunale tjenestetilbud, har ofte helt ulike oppfatninger av kommunens tjenestetilbud. De av kommunenes innbyggere som ikke er brukere, blir i stor grad påvirket av oppslag i media og av andres meninger. Media skriver gjerne om enkelthistorier og ”uverdige” forhold ved tjenestene, slik at tjenestenes ”image” i befolkningen ofte er mer negativ enn opplevelsen til den jevne bruker.