Historisk arkiv

Landbruk: Frukt og grønt til barn og unge

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Landbruk: Landbruks- og matdepartementet satser friskt på å få barn og unge til å spise mer frukt og grønt. Kunnskap om kosthold og gode matvaner er målet for flere nye prosjekter som er satt i gang. (18 .08.2005)

Landbruk: Frukt og grønt til barn og unge

Landbruk: Landbruks- og matdepartementet satser friskt på å få barn og unge til å spise mer frukt og grønt. Kunnskap om kosthold og gode matvaner er målet for flere nye prosjekter som er satt i gang.

Gir resultater
Årets statsbudsjett var startskuddet til en ekstra stasing på frukt og grøntprosjekter rettet mot barn- og unge. Nå begynner noen av resultatene fra de ulike satsingene å komme inn.

Flere Fylkesmenn er i gang med egne prosjekter der målet er å både lære barn og unge om landbruskproduksjon og få dem til å spise mer frukt og grønt. I Hordaland satses det på samarbeid mellom skole og gårdsbruk, der har 10 skoler fått sin egen gård.
Les mer her.
I Møre- og Romsdal er det fokus på matglede og matvaner i skolen.
Les mer her.

Ny kunnskap
- Kunnskap om kosthold, gode matvaner og kunnskap om hvor maten kommer fra er noen av målene vi har satt for disse prosjektene. For meg er det ikke bare viktig at vi får barn til å spise

Landbruk, eple. Foto: Kerstin Mertens, Samfoto.
Landbruk
: På Norway Cup ble det solgt 51 kasser økologiske epler. Bedre kunnskap om kosthold og gode matvaner er målet for en rekke nye prosjekter som Landbruks- og matdepartementet har satt i gang for å få barn og unge til å spise mer frukt og grønt.
Foto: Kerstin Mertens, Samfoto

riktig, men også at de lærer noe om hvorfor de bør spise mer frukt og grønt og noe om landbruket i Norge. For myndighetene er det ikke minst viktig å få prøvd ut ulike måter å få barn og unge til å delta aktivt i å planlegge sitt eget kosthold, og å se på hvordan vi kan gjøre sunn mat mer tilgjengelig for barna, sier landbruks- og matminister Lars Sponheim (V).


18. august 2005