Historisk arkiv

Forskningsmelding 2005 sentrale saker

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Utdannings- og forskningsdepartementet

Forskningsmelding 2005

Regjeringen tar sikte på å legge frem en ny stortingsmelding om forskning våren 2005. Arbeidet er forankret i Regjeringens forskningsutvalg. Utdannings- og forskningsdepartementet er ansvarlig for gjennomføringen, men vil samarbeide nært med andre departementer og ha god kontakt med forskningsmiljøene og andre berørte aktører. På denne siden vil du finne sentrale dokumenter, delutredninger og annen informasjon om arbeidet.

Utredning i forbindelse med instituttgjennomgangen
UFD har lyst ut konkurranse om et utredningsarbeid med tittelen "Instituttsektorens rolle i det norske innovasjonssystemet". Utlysningen er kunngjort i Norsk lysningsblad. (19.02.04)

Kartlegging av UoH-institusjoners forhold til forskningsinstituttene
I forbindelse med gjennomgangen av instituttsektoren i norsk forskning har UFD bedt universitetene, et utvalg høyskoler og berørte institutter om å beskrive dagens samarbeidsrelasjoner mellom universitetene/høyskolene og nærliggende forskningsinstitutter. Frist for tilbakemelding til departementet er 7. april 2004.
brev til høyskolene (10.02.04)
brev til universitetene (10.02.04)
brev til berørte institutter (10.02.04)

Ønsker innspill om norsk forskning
I et brev av 23. januar har statsråd Clemet bedt flere aktører om å komme med et forskningspolitisk råd innen 18. mai. Brevet er rettet til sentrale sammenslutninger i forsknings- og samfunnsliv samt noen enkeltinstitusjoner. Alle aktører er velkomne til å gi innspill, både gjennom sammenslutningene og direkte til departementet.
- Statsrådens brev med ønske om forskningspolitiske råd (23.01.04)

Dialogmøte om instituttsektoren
21. januar avholdt statsråd Clemet og øvrig politisk ledelse i UFD et dialogmøte om instituttsektoren i norsk forskning. Møtet markerte starten på departementets gjennomgang av sektoren i forbindelse med den nye forskningsmeldingen. Til møtet var det sendt ut et notat om opplegget for gjennomgangen.
- Prosjektskisse om instituttgjennomgangen (14.01.04)
- program
- deltakerliste

Kontaktpersoner:
Spørsmål om arbeidet kan rettes til Forskningsavdelingen i UFD, tlf: 22 24 74 61
- Kontaktperson for hele meldingsarbeidet: Avdelingsdirektør Geir Arnulf
- Kontaktperson for gjennomgangen av instituttsektoren: Prosjektleder Johs. Kolltveit

E-post til prosjektet sendes til UFDs sentrale postmottak.

Oppdatert februar 2004