Historisk arkiv

Individuell karriereplanlegging er offensiv personalpolitikk

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Moderniseringsdepartementet

Individuell karriereplanlegging er offensiv personalpolitikk


- Personalpolitikk og ledelse er en viktig del av det ansvaret jeg som moderniseringsminister innehar, innledet statsråd Morten Andreas Meyer da han i dag åpnet Moderniseringsdepartementets heldagskonferanse om individuell karriereplanlegging.


- Individuell karriereplanlegging er et viktig personalpolitisk virkemiddel for den enkelte og for virksomheten. Denne konferansen setter dagsordenen for nye og viktige temaer for hvordan staten skal utøve god og riktig personalpolitikk, sa moderniseringsministeren.


Tre sentrale kvinner bak konferansen:Ragnhild Aamodt Grønlie, Ingrid Kvåle og Merethe Omholt.

Konferansen som Moderniseringsdepartementet arrangerte, samlet i alt 150 deltakere fra ulike deler av statlig virksomhet. Hensikten med konferansen var å gi et innblikk i hvordan karriereplanlegging kan være med på å styrke medarbeiderens motivasjon og selvinnsikt når det gjelder egen kompetanse, muligheter og utvikling i yrkeslivet.

Moderniseringsdepartementet har ansvar for personalpolitikk i staten. En viktig del av moderniseringsarbeidet er å ha en personalpolitikk som virker motiverende i forhold til endring og omstilling. Blant foredragsholderne på konferansen var administrasjonsdirektør Cecilie Wiberg fra Statistisk Sentralbyrå (SB). SSB er én av seks statlige virksomheter som har deltatt i et pilotprosjekt som bygger på Moderniseringsdepartementets modell for karriereplanlegging. Wiberg delte sine utelukkende positive erfaringer fra pilotprosjektet. (02.12.04)

Presentasjoner fra konferansen (pdf-format) :