6 Økonomiske og administrative konsekvenser
Forslaget til forskriftshjemler i SE-loven og SCE-loven medfører i seg selv ingen økonomiske eller administrative konsekvenser. I medhold av bestemmelsene vil det kunne iverksettes tiltak som kan medføre økte, men potensielt sett også reduserte, kostnader. Kostnader og øvrige konsekvenser av de enkelte forskrifter og tiltak må utredes konkret i forbindelse med disse.
Forskriftshjemlene vil først og fremst være relevante der det er hensiktsmessig med tilpasninger til forordningene og reglene som ellers skal gjelde for SE-selskapene eller SCE-foretakene. Eventuelle bestemmelser gitt med hjemmel i de foreslåtte forskriftshjemlene vil kunne bidra til å forenkle harmonisering av norsk regulering av SE-selskaper og SCE-foretak med det som følger av EØS-avtalen, eller til å forenkle harmonisering med reguleringen av henholdsvis allmennaksjeselskaper eller samvirkeforetak. Det kan være mindre ressurskrevende for det offentlige at eventuelle slike endringer reguleres i forskrift. Man kan da unngå fulle lovprosesser for mindre tilpasninger eller justeringer, der disse er en følge av ulikheter mellom SE-selskaper og allmennaksjeselskaper, eller SCE-foretak og samvirkeforetak.
Gjennomføring av rådsforordning (EU) 2020/699 i norsk rett vil ikke ha økonomiske eller administrative konsekvenser, ettersom tidsfristene for utsettelse allerede er utløpt. Gjennomføringen vil bidra til at Norge overholder internasjonale forpliktelser.
Retting av feil i lovverket gjør at lovverket blir lettere tilgjengelig, og reduserer risikoen for misforståelser og forvirring hos brukerne. Forslagene til rettelser innebærer ikke realitetsendringer. De har derfor ikke andre økonomiske eller administrative konsekvenser.